Проф. Жан Габриел Балик, член на Националната академия по хирургия

...
Проф. Жан Габриел Балик, член на Националната академия по хирургия
Коментари Харесай

Проф. Балик: Може да бъдете подведени под отговорност за ваксините!

Проф. Жан Габриел Балик, член на Националната академия по хирургия във Франция, разгласява на 2 октомври 2021 година това отворено писмо до френските депутати във връзка предлагането да се вкара наложително имунизиране, в това число при децата. То не се одобри, само че към момента във Франция остава в действие условието за наложително имунизиране на здравните служащи, което прати на улицата стотици лекари, сестри и болногледачи.

Става ли дума за наложителна имунизация, мой дълг като доктор, татко и дядо е да ви предупредя за здравословното злополучие, което се развива пред очите ни, в сянката на надзорните органи. Бързам да уточня, че не съм нито конспиратор, нито антиваксър (редовно се имунизирам против грип и нямам никакви предразсъдъци по отношение на „ класическите “ ваксини, които са наложителни у нас).

Ваксината против Covid-19 трябваше да ни избави и да ни върне към естествения живот през ноември 2020 година Сега, когато погледнем от разстояние, е по-лесно да оценим изгодите и рисковете от политиката на имунизиране.

Първото конкретизиране, което би трябвало да се направи, е, че
„ имунизацията “ не пази и не предотвратява заразяването
(вж. изказването на министъра на опазването на здравето Оливие Веран до Държавния съвет през април 2021 г.). Примерът на Израел, който нашите управляващи са взели за пример, демонстрира, че лечебните заведения и реанимациите са претъпкани с имунизирани хора! Днес Израел към този момент не се загатва!

Проучване, оповестено в European Journal of Epidemiology на 30 септември 2021 година, удостоверява, че страните, в които процентът на имунизираните е най-голям, имат по-голям брой случаи на Covid-19 на 1 милион поданици (например Израел, Португалия, Исландия). Никога до момента медицината не е налагала лекуване или имунизация, която да не работи (с изключение на рисковите пациенти, при които съотношението полза/риск е различно).

Това не би било трагично, в случай че тази процедура не предизвиква съществени, съдбовни, неприемливи и етично неприемливи затруднения за всеки доктор, който всекидневно се бори с цел да излекува и облекчава пациентите. Практикуващите лекари  към момента имат вяра в Хипократовата  клетва, която е била тяхно управление от епохи и от която политиката ги принуждава да се отклонят. Основните правила на клетвата като „ primum non nocere “ (преди всичко не причинявай вреда), здравна дискретност, свободно и осведомено единодушие бяха отхвърлени.
Както знаете, тази ваксина е в интервал на тестване, фаза 3-та от създаването на медикаменти.
Сега, когато тази фаза се задейства на световно равнище, практикуващите лекари виждат появяването на доста затруднения. Към 2 октомври 2021 година Европейската организация по медикаментите (EMA) записва 26 523 смъртни случая, публично свързани с имунизацията, и 2 милиона затруднения, от които 1 милион тежки. Тези числа съставляват единствено част от следените случаи. Във Франция Националната организация по медикаментите (ANSM) в отчета си от 16 септември 2021 година оповестява за 22 559 тежки случая, измежду които такива с летален излаз. Много случаи остават нерегистрирани по разнообразни аргументи.

Във Франция опитът на място, докладван от градски и болнични лекари,
ясно демонстрира увеличението на затрудненията, настъпващи в седмиците след имунизация: доста случаи на лицева парализа, миокардит и перикардит
в ранните проследявания на ваксинацията; сърдечно-съдови затруднения (инфаркт, инсулт) при относително млади пациенти и не безусловно при сърдечносъдов риск, доста случаи на венозна тромбоза и белодробна емболия. Лекарите оповестяват за чести случаи на високи тромбоцитни маркери, отмалялост и утежняване на общото положение, внезапно при пациенти в напреднала възраст; ракови болести, които до момента са били следени и потискани, са се върнали стремително след имунизацията, автоимунни болести, като полиартрит и тиреоидит излизат от надзор в седмиците след имунизацията.

ANSM показва, че има „ доказани индикации “ за миокардит и перикардит с ранен етап след имунизация с Comirnaty (Pfizer/BioNTech) и Moderna, без да се показва точният брой пациенти и като се подценява патологията, а в това време затрудненията и следствията в дълготраен проект могат да бъдат съществени.

От началото на имунизацията на възрастова група от 12 до 18 години в границите на 3 месеца и половина са обявени 206 случая на тежки нежелани реакции (включително смъртни случаи) с имунизацията Comirnaty и 18 съществени случая с Moderna. Това са младежи, които не са били изложени на риск от тежка болест или гибел от Covid, само че които евентуално ще имат последствията от имунизацията за цялостен живот.

През последните дни
две тийнейджърки без рискови фактори са умряли, а на едно дете е ампутиран крайник 15 дни след имунизацията.
Това не е ли жертва, която обществото дава, и каква е цената, която би трябвало да заплати? След какъв брой смъртни случая на младежи бихте споделили „ СПРЕТЕ имунизацията на младежи, които нямат какво да завоюват, тъй като са с невисок риск от тежко боледуване и гибел от Covid-19? ”
При дамите се следят менструални нарушавания, спонтанни аборти или гибел на плода в утробата по време на бременност.
Как става по този начин, че Генералната дирекция по опазване на здравето позволява имунизацията от първия триместър на бременността, когато данните за сигурността на имунизирането на бременни дами са лимитирани и непълни? Къде е правилото на предпазливостта?
Всички тези затруднения се появяват рано след имунизацията при хора без анамнеза, които водят естествен живот. Те се срещат и при спортисти, които бяха принудени да преустановят спорта след имунизация, жертвайки кариерата си (Жереми Шарди (тенисист) и Кристоф Люметър (лекоатлет,трикратен европейски шампион) са най-известните примери). В същото време при групите неимунизирани хора без съпътстващи болести, няма смъртни случаи от Covid. Само при хората в риск „ имунизацията “  може да има известна отбрана.
За страдание тези затруднения минават безмълвно, те не стигат до хората, които вземат решения, или те не желаят да ги видят. Тази драма, обвързвана с човешкото здраве ще се задълбочава с продължение на имунизациите и с евентуалното умножаване на дозите. Изпитването на ваксина против H1N1 беше спряно за доста по-малко затруднения.
Нито една от наложителните ваксини не е предизвикала такива затруднения.
В момента лекарите виждат повече пациенти в съвещания за затруднения от имунизацията, в сравнение с от самия Cоvid (Изявлението и данните в него са на база медицински опит с пациенти от  Франция, където изцяло имунизираните са 70%, а с една игла - 77,7% - бел. ред.).

Балансът риск / изгода не поддържа имунизацията. Защо въобще се нуждаете от „ лекуване “, което е по-опасно от заболяването за пациенти без рискови фактори!

Последствията би трябвало да бъдат открити незабавно, с цел да се развие естественият имунитет в този момент, при Делта разновидността, който се оказа доста по-малко нападателен и епидемията понижава. Не повтаряйте синдрома на Чернобил – тогава ни споделиха, че радиоактивният нуклеарен облак стопира на границата. Не забравяйте абсурда „ Опетнена кръв “ (афера, разбулена от публицисти, обвързвана с преливане на инфектирана кръв, която убива стотици хемофилици и приети в болница пациенти в 80-те и 90-те години - бел. ред.)  В тази връзка, знаете ли, че френският кръводарителски център изисква да е минал интервал от 28 дни след слагане на ваксина против морбили, паротит, рубеола, жълта тресчица и други, само че не подхваща никакви защитни ограничения във връзка с кръводарители, неотдавна имунизирани с тези нови ваксини, чието биоразпределение в организма е ненапълно. Това не е ли за следващ път непознаване на правилото на нерешителност и евентуален скандал, който следва?

Дори и да не сте доктор, огледайте се към себе си и разберете какво се случва. Имате право да се информирате, тъй като сте наши представители!

Истината към този момент става ясно. Ваксината Astra Zeneca е неразрешена при хора под 55 години поради тромбоза, по-късно и Janssen. Постепенно виждаме страни, които слагат под въпрос всеобщото имунизиране:
В Обединеното кралство имунизацията е неразрешена за деца под 15-годишна възраст и там отхвърлиха наложителната имунизация.
В Тексас имунизацията на младежи е неразрешена. В Дания се имунизират единствено тези в риск и има цялостна независимост, не се изисква имунизационен паспорт.

В Африка следим смъртност 10 пъти по-ниска от нашата, когато има единствено 2% имунизирани.Всички тези болногледачи, лекари, медицински сестри, санитари и пожарникари, които са посочени с пръст, не са антиваксъри, а се опасяват от резултатите на „ имунизацията “, която към момента се опитва, от нездравословните резултати, които те виждат непосредствено в практиката си.
Тези болногледачи от близко виждат действителни пациенти, лекарите по тв приемника екстраполират цифрите на вероятностите,  по-голямата част от които се оказаха неправилни.
В тази рецесия не би трябвало да има политически нюанси, а единодушие в името на отбрана на здравето на французите, които ви избраха.

От името на всички жертви, от името на всички, които не могат да приказват заради боязън от наказания, нещо невиждано в по този начин наречената страна на свободата, ви апелирам да погледнете оттатък изцяло манипулираните публични числа и да откажете наложителната имунизация, още повече за децата, чието бъдеще е застрашено.

Като най-малко, приемете мораториум, по време на който можете да чуете мнението на доста лекари, учени и други, които се пробват да бъдат чути, само че които редовно се бойкотират, тъй като тяхното мнение опонира на държавната здравна политика. Необходимо е също по този начин да се преоцени надеждността на употребяваните проби, с цел да се обсъдят препоръчаните понастоящем лекувания.

Премахнете здравния пропуск и прекратете срамната и подправена агитация за имунизацията: „ всички имунизирани = всички предпазени “ изцяло подправен девиз, към този момент знаем това!
Отменете глобите за всички неимунизирани болногледачи, на които им е неразрешено да практикуват призванието си и които не са станали по-опасни на 15 септември, в сравнение с 15 юни. Някои лечебни заведения макар възбраната с право не престават да наемат неимунизиран личен състав, с цел да могат да поддържат активността си без последствия за здравето, само че създавайки очевидно неравноправие към тези, които не могат да работят. Не забравяйте, че по време на първата вълна ги хвалихте, а мнозина починаха в тази вълна заради липса на маски и отбрана.
Наложената тактика е отвън действителността: това е пандемия, която е съпроводена от смъртност от 0,05% за хора в риск, като междинната възраст на смъртните случаи е 83 години. В момента възрастта е малко по-ниска, тъй като хората, които имаха най-крехко здраве, починаха през първата вълна. Логично е да се предложи имунизация единствено при изискване, че имаме същинска ваксина, което към момента не е по този начин и зачитайки желанията на всички (това не е ебола, менингит или едра шарка...).

Междувременно при положение, че човек се разболее, е допустимо да му се предложат в началния етап разнообразни лечения. Много лекари ги ползват с триумф. Те  могат да ги оферират и като превантивна мярка при хора в рискови групи. Тези лица са известни и могат да бъдат предпазени посредством уединяване, без да се санкционира останалата част от популацията.
Знайте, че сте предизвестени и когато моментът на истината пристигна, тъй като тя рано или късно ще се появи нескрито поради натрупването на научни данни и данни на терен за затрудненията, може да бъдете подведени под отговорност.
Надявам се да бъда чут в името на жертвите на имунизацията и болногледачите, които отхвърлят този опит и остават на ваше разположение. И Ви апелирам да приемете, дами и господа, избраници, моите уважителни поздрави.

Източник
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР