Проф. Изабел Пиреш де Лима - доктор по филология и

...
Проф. Изабел Пиреш де Лима - доктор по филология и
Коментари Харесай

Проф. Изабел Пиреш де Лима стана доктор хонорис кауза на Софийския университет

Проф. Изабел Пиреш де Лима - лекар по лингвистика и заслужил професор на Университета на Порто, Португалия, беше удостоена с почетното звание "доктор хонорис идея " на Софийския университет "Св. Климент Охридски ". Званието й беше връчено от ректора на СУ проф. Анастас Герджиков.

Предложението за удостояването с почетното звание на най-старото висше учебно заведение в България е на Факултета по типичен и нови филологии на СУ. То е за високите научни достижения на проф. Лима и за съответния й принос за одобряването на педагогическото и научното съдействие сред Университета на Порто и Софийския университет.

Медицинският университет в София удостои с "Доктор хонорис идея " Йорданка Фандъкова

Проф. Изабел Пиреш де Лима е заслужил професор на Университета на Порто и е бележит португалски академик с необятно интернационално самопризнание. Дългогодишната й академична кариера е в Хуманитарния факултет на Университета на Порто, където от 1974 година до 2015 година преподава голям брой дисциплини в региона на португалската литература от XVIII до XXI век, социологията на литературата, сравнителното литературознание и образните изкуства.

Проф. Изабел Пиреш де Лима е член на публицистичните препоръки на 11 високоавторитетни университетски издания в Португалия, Бразилия, Съединени американски щати, Франция и Холандия. Многобройни са лекционните и семинарните курсове, които тя е е изнесла във висши учебни заведения в страни от Азия, Африка, Европа, Северна и Южна Америка. За огромните си заслуги в региона на разпространяването на португалската просвета в народен и интернационален мащаб проф. Изабел Пиреш де Лима печели високото самопризнание на португалската общност и на португалските държавни институции.

Българска академия на науките ще присъди "Доктор хонорис идея " на японския академик проф. Шиня Яманака

Била е народен представител в Националната асамблея на Португалската република, министър на културата на Португалия и вицепрезидент на една от най-авторитетните португалски културни институции - фондацията "Сералвеш ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР