Проф. Иванов е роден на 27.01.1956 г. в гр. София.

...
Проф. Иванов е роден на 27.01.1956 г. в гр. София.
Коментари Харесай

Отиде си известният онкогинеколог проф. Стефан Иванов

Проф. Иванов е роден на 27.01.1956 година в гр. София. Завършва медицина във ВМИ-Варна през 1982 година, а през идната година стартира работа като помощник към Катедрата по АГ. От 1987 година работи в гинекологичната клиника на НОЦ като теоретичен помощник ІІ степен по онкогинекология. През 1987 година придобива компетентност по акушерство и гинекология, а през 1994 година – компетентност по онкология. През 1998 година е престепенуван в теоретичен помощник І степен към Клиниката по онкогинекология при НОЦ-София. Придобива специалности по акушерство и гинекология и онкология.

През 2001 година пази дисертационен труд за придобиване на просветителната и научна степен „ лекар " с научна компетентност „ Онкология " на тематика „ Ранна диагностика на рака и преканцерозите на ендометриума посредством комбинирано използване на прогестеронов тест и утеруссонография ". Защитава и дисертационен труд на тематика „ Прогностични фактори, преживяемост и модерни трендове при диагностицирани ендометриални карциноми, оперирани коренно със или без лимфна дисекция ".

Има 132 изявления, 89 отчета, 32 постера и над 40 участия в научни конгреси и конгреси у нас и чужбина. Проф. Иванов е съавтор на учебника „ Диагностика, следене и лекуване на болните със злокачествени новообразувания " от 2003 година

Член е на Българското сдружение по акушерство и гинекология, на Българското онкогинекологично дружество; Европейската асоциация за проучване на рака (EACR), на Европейското общество по гинекологична онкология (ESGO), на Европейската асоциация за проучване и лекуване на рака (EORTC), на Мултинационалната асоциация по палиативни грижи (MASCC), на Международното гинекологично раково общество (IGCS).

Напусна ни един добър човек, сътрудник и експерт, претърпял заслужен живот, обучавайки и раздавайки знанията си, пишат от Варненския медицински университет.

Поклон пред светлата му памет!

Поклонението ще се организира на 4.11.2021 година (четвъртък) от 12.00 часа в Катедрален храм „ Света Неделя " в град София, а погребението ще се състои в гробищен парк „ Бояна " в 14:00 ч.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР