Проф. Илко Гетов от ЕМА очаква в следващия сезон коронавирусът

...
Проф. Илко Гетов от ЕМА очаква в следващия сезон коронавирусът
Коментари Харесай

Проф. Илко Гетов очаква COVID-19 да стане ендемичен

Проф. Илко Гетов от ЕМА чака в идващия сезон коронавирусът да стане ендемичен, тъй че да се работи и да се даде зелена светлина на бивалентни, поливалентни и панвалентни ваксини. 

Пред Българска национална телевизия той изясни, че медикаментите няма да решат генералния проблем с общата отбрана на хората и предпазването от ковид. Лекарствата не могат да се употребяват всеобщо и няма да бъдат без лекарско наставление, а по всяка възможност няма да ги има в аптеките, тъй като ще са много скъпи, разясни той. 
СЗО уточни при какво изискване най-тежкият стадий от пандемията може да завърши още през 2022 година
Ако казусът с неравномерното систематизиране на имунизациите и медикаментите против ковид бъде решен оперативно, най-сериозните след това...
Прочети повече
Жени в детеродна възраст ще имат ограничавания от медикаментите за COVID-19, посочи проф. Гетов. 

По думите му медикаментите се одобряват в първите няколко дни и стопират репликацията на вируса в човешкия организъм. Няма да има сюжет, при който хората да отидат в аптеката и да изискат такова лекарство единствено, тъй като нещо им драска в гърлото, посочи проф. Гетов.

Той посочи, че Омикрон протича по-леко и по-рядко се стига до болнично лекуване, само че би трябвало да продължим да съблюдаваме ограниченията. Той се надява да бъдат основани денонощни коронавирус зони и да се прибавят още няколко индикатора в проекта на държавното управление за справяне с ковид.

Проф. Гетов добави, че документите след бустерна доза важат една година, само че това, което е мнението на Европейската организация е, че честото използване на бустерни дози в границите на идната година не е най-подходяща тактика за справяне с пандемията. Бустерите от моновалентните ваксини, които са позволени за приложимост не би трябвало да се предлагат като тактика, а би трябвало да се работи за по този начин наречените бивалентни ваксини, предложи проф. Гетов.
Българската болнична асоциация: Когато има потребност, кревати се откриват на всички места
Свилена Димитрова от Българската болнична асоциация увери, че когато има потребност, кревати се откриват на всички места и когато има нужда,...
Прочети повече
„ Само бустерите сами по себе си не водят до нужното равнище на отбрана. В България малко се феномен, тъй като Омикрон се насложи на опашката на Делта разновидността “, посочи той.

Проф. Гетов означи, че към момента сме надалеч от 50-те % на имунизация, като продължаваме да бъдем разграничени за имунизацията. Няма друга ефикасна тактика за справяне с ковид, с изключение на имунизирането, подчертава проф. Гетов.

Проф. Илко Гетов моли хората да не се тормозят от качеството и сигурността на имунизациите, тъй като са позволени по най-хубавите стандарти. 

Още:
Бебе на 1 месец с COVID-19 одобриха в шуменската болница
Едномесечно бебе е измежду признатите 10 пациенти с COVID-19 в МБАЛ-Шумен. Прието е и дете на 9 години, съобщи Българска телеграфна агенция. Според доктор Йорданка Ма...
Прочети повече
Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР