"Проф. Герджиков ще бъде невъзможен съставител на едно правителство, тъй

...
"Проф. Герджиков ще бъде невъзможен съставител на едно правителство, тъй
Коментари Харесай

Спор в ефир: Проф. Анастас Герджиков поиска извинение от Татяна Дончева

"Проф. Герджиков ще бъде неосъществим съставител на едно държавно управление, защото той няма нинакъв опит в тези връзки ". Това съобщи Татяна Дончева в студиото на "Денят стартира с Георги Любенов ".

По думите ѝ на 14 ноември нито свършва, нито стартира нова политическа рецесия и ще е доста мъчно да се сформира държавно управление въз основата на един доста фрагментарен парламент и хора, които работят зад кулисите.

Според Дончева е значимо е да се минимизира въздействието на Бойко Борисов и ГЕРБ, като това въздействие не е единствено в директното им присъединяване, с цел да внушат че са фактор без който не може, а ще бъдат други играчи, върху които ГЕРБ имат въздействие.

Татяна Дончева цитира част от тирада на проф. Анастас Герджиков, за която се твърди, че е произнесена по време на връчване на купата "доктор хонорис идея " на СУ на Бойко Борисов:

"За шест месеца, един къс период, господин Борисов направи повече, в сравнение с е направил Стефан Стамболов за 7 години или Тодор Живков за повече, имаме образец за извънреден гений, комбиниран с голяма безрезервност и почтеност, които дават плод освен за българите, само че и за нашите съседи, които желаят да бъдат другари "

По думите ѝ той е "ортодоксален гербаджия ", който им отваря път към гражданска поддръжка.

На директна телефонна линия в предаването се включи и самият проф. Герджиков:

"Мои сътрудници се обадиха разтревожени, че госпожа Дончева лъже и наскърбява и мен, и университета. Не е правилно, че СУ е присъдил купата почетен лекар на господин Борисов, не е правилно и че съм приказвал словословия за него. Очаквам госпожа Дончева да се извини ", отговори той.

В ефира на Българска национална телевизия той разгласи, ще стартира да дава изявленията от понеделник.

Когато кажете партии на митинга, би трябвало да имате поради, че не всички, които са декларирали поддръжка за Радев, ще да го поддържат дейно, съобщи Татяна Дончева и даде образец с кандидатурата на Петър Стоянов преди години, когато всички го подкрепили единствено на думи.

Проектът Петков-Василев изповядва радикални проблеми в правосъдната система, без те да са доминанта и без да има огромно схващане там, разяснява още Дончева във връзка идния парламентарен избор.

Според нея "Продължаваме смяната ", "Демократична България " и "Изправи се БГ! Ние идваме! " би трябвало да си взаимодействат, като "Продължаваме смяната " да поеме повече тежест в стопанската система, Демократична България да поеме по-големия товар върху правосъдната промяна, а ИБГНИ да поеме обществената политика.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР