Проф. Генка Петрова-Ташкова е фармацевт и фармакоикономист, професор в Медицинския

...
Проф. Генка Петрова-Ташкова е фармацевт и фармакоикономист, професор в Медицинския
Коментари Харесай

Коя е проф. Генка Петрова?

Проф. Генка Петрова-Ташкова е фармацевт и фармакоикономист, професор в Медицинския университет в София и основен секретар на висшето учебно заведение. Зам.-министър на образованието и науката в кабинетите на Кирил Петков и Стефан Янев. Завършва фармация в Медицинска академия – София през 1984 година и стопанска система и организация на труда в УНСС през 1991 година Доктор по фармация с дисертация на тематика „ Лекарствени потребности и приложимост – разбор и прогнозиране “ (1994).

Специализира здравна стопанска система в бизнес учебното заведение в Кентърбъри. Доктор на фармацевтичните науки с дисертация на тематика „ Модел на промяната на фармацевтичния бранш в страни в преход от Балканския район – разбор на приложението на теоретичните концепции. ”

От 2014 до 2016 година е заместник-ректор по научната активност на Медицинския университет в София. В продължение на два мандата е управлявала катедра „ Организация и стопанска система на фармацията “ във Фармацевтичния факултет на МУ-София, теоретичен началник е на 16 защитили докторанти. Външен специалист е в Международната организация по фармакоикономика и изследвания на резултатите от здравната терапия. Гост-лектор в Института по бизнес ръководство на Университета в Нант, Франция, в Белградския университет, Сърбия, в Сараевския университет и Университета в Баня лука, Босна и Херцеговина, както и в Университета „ Карол Давила “ в Букурещ. През 2010 година е измежду създателите на Българската асоциация за лекарствена информация.

Има над 400 изявления в реферирани и индексирани списания и 15 монографии и учебници, четири от тях отвън България.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР