Проф. Евелин Обретенов, един от водещите гръдни хирурзи у нас,

...
Проф. Евелин Обретенов, един от водещите гръдни хирурзи у нас,
Коментари Харесай

Проф. Обретенов оглави Клиниката по гръдна хирургия в „Сърце и Мозък“ Бургас

Проф. Евелин Обретенов, един от водещите гръдни хирурзи у нас, е новият шеф на Клиниката по гръдна хирургия на „ Сърце и Мозък “ Бургас. Той поема поста по покана на управлението на високотехнологичната болница и към този момент е разполагаем на своите пациенти.

Проф. Обретенов е приключил медицина в Медицинска академия – София през 1979 година Професионалната си кариера стартира в Стара Загора през 1981 година Започва да специализира гръдна хирургия през 1988 година, а компетентност придобива през 1993 година Следва отбрана на дисертация 2001 година, хабилитиране през 2004 година, през 2015 година придобива и научната степен „ професор “.

От 1995 година проф. Евелин Обретенов е началник на Клиниката по гръдна хирургия към УМБАЛ – гр. Стара Загора. През 2005 година е номиниран за Лекар на годината от Районната гилдия на Българския лекарски съюз за деен принос в развиването на специалността.

Освен доктор, проф. Обретенов е и дълготраен учител. Републикански съветник е по гръдна хирургия за областите Стара Загора, Сливен, Ямбол, Бургас от над 20 години. Член е на Експертния съвет към министъра на опазването на здравето по гръдна хирургия и към БЛС.

„ Самият аз съм потомствен доктор. Посветил съм живота си на грижата за здравето на хората и в никакъв случай не съм съжалявал за това “, споделя за себе си проф. Обретенов. Убеден е, че сполучливата работа постоянно се случва в екип и в това, че всеки добър доктор би трябвало да споделя своя опит и познания с тези след него. Съветът му към пациентите е при здравословен проблем наложително да търсят способената профилирана помощ, тъй като няма нищо по-важно от здравето! “

Клиниката по гръдна хирургия на болница „ Сърце и мозък “, Бургас има най-високото – III равнище на подготвеност. Екипът има висока експертиза в диагностиката и лекуването на сложни болести на гръдната стена, перикарда, белите дробове, плеврата, трахеята и бронхите, медиастинума, диафрагмата и хранопровода. Операционният блок разполага с съвременни операционни зали, анестезиологични и ехографски апарати, ендоскопска и бронхоскопска техники от последно потомство, инструментариум, който в цялостна степен покрива необятния диапазон на работа в клиниката. За своевременна диагностика се употребяват съвременна биохимична, патологична и генетична лаборатория, компютър – томограф, портативен рентгенов уред, за мъчно преносими пациенти, по време на или след интервенция.

Екипът прави най-вече мини-инвазивни (VATS) и робот-асистирани оперативни интервенции. Това подсигурява на пациентите оптимален комфорт, минимална периоперативна болежка и най-благоприятен козметичен резултат, къс болничен престой, бързо възобновяване и връщане към естествения метод на живот.

За съвещания при проф. Обретенов, можете да запишете час на тел. 056703003 или онлайн на: https://cardiacinstitute.bg/за-пациенти/запазване-на-час/
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР