Проф. дпн Румен Стаматов, преподавател по психология в Пловдивския университет

...
Проф. дпн Румен Стаматов, преподавател по психология в Пловдивския университет
Коментари Харесай

Психолог раздаде топъл обяд на бедните

Проф. дпн Румен Стаматов, учител по логика на психиката в Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски “, раздаде храната на нуждаещите се в благотворителна акция „ Топъл обяд “ пред болница „ Медлайн “ в Пловдив.

Бъдете здрави и споделяйте положителното, което получавате по всякаква форма и с хората към вас, обърна се ученият към чакащите на опашката. Проф. Стаматов означи, че с доцент Невен Енчев, ръководител на Ортодоксалния медал на Хоспиталиерите го свързва надълбоко дългогодишно другарство, което се гради на взаимната угриженост и почитание. Той изрази възхищението си от акцията поради нейната дълготрайност във времето – повече от 5 години и поради несекващия темперамент, макар лавинообразно възходящата ангажираност на доцент Енчев към този момент освен тук, на и в Германия. Пожела му да бъдат благословени доцент Енчев и фамилията му, както и всички им дейности, зад които прозират грижите за здравето и благоденствието на хората.

Кампания „ Топъл обяд “ дефинира като израз на добрина, а това е един от най-важните начини за отделяне от пошлото, неприятното, сивото в живота. Тя ни кара да се вгледаме в нея, а тя е на всички места и е доста, съобщи проф. Стаматов. Предизвикателството е дали ние сме склонни да забележим положителното, тъй като е по-лесно да търсим неприятното и сивото, а делниците ни да минават в бърборене и непрестанно неодобрение. Необходимо е да осъзнаем, че животът е прелестен и е подарък, би трябвало да се радваме на всичко – на околните и на времето, което можем да бъдем с тях.

Затова всеки доблестен акт не е единствено жест на грижа, а и безпределно увещание за положителното. Според професора едно от най-прекрасните неща в духовността е опцията да благодарим, която ни припомня освен за направеното от нас за другите, само че и за това, което останалите вършат за нас. Когато една щедрост е съчетана с грижа за здравето на болния, това още повече припомня за състрадателността, любовта и благодарността.

Тази акция, която се организира в навечерието на Студентския празник – 8 декември, припомня, че стремежът към обучение е обвързван с издигане на духовността, с несекващата грижа за другите и отговорността за себе си, съобщи проф. Стаматов.

Кампания „ Топъл обяд “ се организира повече от 5 години пред болница „ Медлайн “ в Пловдив със подпомагане на Ортодоксалния медал на Хоспиталиерите по концепция на ръководителя доцент доктор Невен Енчев. Заради своята висока човечност и неизменност в годините тя получава непрестанно поддръжка от известни персони от сферата на бизнеса, културата, спорта, политиката у нас и по света.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР