Проф. д-р Румен Бенчев е специалист по оториноларингология. Той е

...
Проф. д-р Румен Бенчев е специалист по оториноларингология. Той е
Коментари Харесай

Проф. д-р Румен Бенчев даде пред в. "ДОКТОР" безценен съвет към хората, които имат затруднено дишане

Проф. доктор Румен Бенчев е експерт по оториноларингология. Той е доктор с над 20-годишен стаж. Завършил е медицина в Медицинска академия-София през 1982 година Специализирал е в Германия, Австрия и Холандия.

Работил е в клиниките по УНГ заболявания в Университетска болница “Царица Йоанна - ИСУЛ”, Първа градска болница в София като помощник и основен помощник, както и в Медицинския институт на Министерство на вътрешните работи, където е заемал длъжността шеф на клиника и заместник-директор. Председател е на Българското национално съдружие по оториноларингология и хирургия на глава и шия, и на Софийското сдружение по оториноларингология.

- Проф. Бенчев, бихте ли пояснили какви са най-честите аргументи за появяването на затрудненото дишане?
- Затрудненото дишане се показва посредством разстройства в естественото дишане през носа. Защото това е физиологичното дишане и при него се употребява точно тази функционалност на носа - да филтрира, да овлажнява и да доставя на белите дробове въздух, който е рафиниран от прашинки, само че не и от микроби, несъмнено, с нужната влага и температура, тъй че да не се провокира раздразнение на бронхите от по-сух или от по-студен въздух.
Има няколко съществени аргументи, които водят до това затруднено носно дишане. Най-честата причина е деформиране на носната бариера, което попречва естественото прекосяване на въздух през носа.

Какво е лекуването при затруднено дишане четете на най-полезния здравен уебсайт Zdrave.to
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР