Проф. д-р Мариела Генева-Попова, дм е новият декан на Медицинския

...
Проф. д-р Мариела Генева-Попова, дм е новият декан на Медицинския
Коментари Харесай

За първи път: Жена оглави МУ – Пловдив

Проф. доктор Мариела Генева-Попова, дм е новият декан на Медицинския факултет на МУ-Пловдив. Тя бе определена с 307 от гласовете на Общото заседание на Факултета, който ще управлява през мандат 2023-2027.

За втория претендент – проф. доктор Мария Орбецова, дм, вота си дадоха 126 от делегатите. За първи път в историята си най-големият факултет на МУ ще бъде управителен от жена.

„ Благодаря на тези, които гласоподаваха за мен, и се надявам да оправдая доверието. Благодаря на тези, които не гласоподаваха за мен, уповавам се да бъдете мой коректив и да ми посочвате грешките “, обърна се към сътрудниците си проф. Генева, чиято мандатна стратегия е под мотото „ Приемственост, ентусиазъм, бъдеще “.

Тя е експерт ревматолог с над 25-годишен опит и досега бе зам.-декан по качество и акредитация във Факултета.

Проф. Генева има над 150 изявления в български и интернационалните издания, провела е специализации в Германия, Латвия, Испания, Русия.

Член е на Българското сдружение по ревматология, Българското сдружение по остеоартроза и остеопороза, Южнобългарското сдружение по инфекциозни заболявания, Съюза на учените, Американското сдружение на дамите в ревматологията.

Усъвършенстване на просветителния развой посредством възстановяване на системата за ръководство на качеството, повишение на подвижността на преподаватели и студенти, основаване на условия за развиване на научноизследователската активност, на практика насочено образование на студентите, рационално потребление на опциите на Симулационния подготвителен център и ефикасна съгласуваност с университетските лечебни заведения. Това бяха измежду главните цели, залегнали в програмата за ръководство на проф. Генева.

Отчетен отчет за миналия четиригодишен мандат направи краткотрайно изпълняващият длъжността декан проф. доктор Жанет Грудева-Попова, дм.

В главното звено на Медицински университет-Пловдив се образоват 3200 студенти по компетентност „ Медицина “. Чуждестранните студенти медици все още са 1988 – жители на 50 страни от 6 континента. Те са 72.7% от всички студенти по магистърски стратегии с англоезично образование в Медицински университет.

„ Убедена съм, че е основана отлична причина, с цел да може Факултетът да продължи развиването си като влиятелен учебен и теоретичен център. Благодаря на целия научен състав за положения труд и старания в подготовката на качествени експерти, за присъединяване в научноизследователска и планова активност, както и на студентите за поддръжката “, сподели проф. Грудева.

Ректорът проф. доктор Ангел Учиков, дмн, който до избирането си на 2 ноември т.г. бе декан на Факултета, пожела на новото управление да резервира положителните резултати и да надгражда постигнатото досега.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР