Проф.д-р Иван Палигоров бе водещ на работна среща, която се

...
Проф.д-р Иван Палигоров бе водещ на работна среща, която се
Коментари Харесай

Обсъдиха План за развитие на горите в община Велинград

Проф.д-р Иван Палигоров бе водещ на работна среща, която се организира през днешния ден във Велинград. На нея бе разискван План за развиване на горите на територията на община Велинград.Такъв проект е имало и преди, само че след отделянето на Сърница, като независима община, кмета доктор Коев е изискал този проект да се съотнесе към този факт и да бъде надграден и допълнен.

Заместник-кметовете Светла Томова и Атанас Палигоров участваха на срещата, дружно с представители на всички заинтригувани страни – кметове, общински съветници, притежатели на частни гори, представители на прокуратурата, на районните служби на Министерство на вътрешните работи и Противопожарна работа, горските стопанства,СХР-Велинград и Западни Родопи и други

Проф.Палигоров, който е началник на водещата група, изготвила проекта, показа че най-важно е вярното ръководство и стопанисване на горите в нашата Община, за запазване и предпазване на горския фонд.„ Трябва да има публичен консенсус във връзка с потреблението на това естествено благосъстояние, като най-важният принцип е да не лишаваме бъдещото потомство от това, с което разполагаме през днешния ден. “, сподели проф.Палигоров.

Инж.Найден Петров и инж.Цветко Водев от Регионална дирекция по горите показаха настояванията, задачите и целите за развиване на горите в община Велинград и в област Пазарджик. Петдесетте претенции бяха групирани в стабилно стопанисване и прилагане на горите,развитие на туризма,подобряване на инфраструктурата в горите,управление на водните запаси.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР