Проф. д-р Христо Бозов е избран за ректор на Университет

...
Проф. д-р Христо Бозов е избран за ректор на Университет
Коментари Харесай

Проф. Христо Бозов е новият ректор на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“

Проф. доктор Христо Бозов е определен за ректор на Университет „ Проф. доктор Асен Златаров “. Досегашният декан на Медицинския факултет получи внушителна поддръжка от страна на преподаватели и студенти в Общото заседание на висшето учебно заведение.



Проф. Бозов показа визионерската си стратегия за ръководство, в която залага на иновативност, последователност и екипна работа. Сред амбициозните му цели е основаване на Факултет по фармация и нови настоящи специалности. Работата по Факултета по фармация към този момент е в ход, а измежду другите цели на новия ректор е и откриването на първи филиал на университета отвън границите на Бургас.

Проф. Христо Бозов има тактика за привличане на повече български и задгранични студенти, както и за развиване на научната активност в посока реализация на науката в практиката, в това число и основаване на лични артикули.



Важен акцент в програмата е и стимулирането на студентите да се развиват в академичната среда, да имат опция да работят в университета, като най-изявените да бъдат привличани и като преподаватели.

Ректорът ще работи и за построяването на съвременен корпус на територията на кампуса, в който да се обитават библиотека от ново потомство, новият факултет и специалности.

Проф. Бозов поема поста от дългогодишния и сполучлив ректор на ВУЗ-а проф. доктор Магдалена Миткова. В прочувствено слово тя се обърна към сътрудниците си като подчертава, че се гордее с всеки един от тях. Те от своя страна й благодариха за всеотдайната работа за развиването на университета.

Кой е проф. Христо Бозов?



Бургазлии познават проф. Бозов като сполучлив управител на Общинския онкологичен център – Бургас, като декан на Факултета по Обществено здраве и здравни грижи в Университет „ Проф. доктор Асен Златаров ”, а в следствие и на новосформирания Медицински факултет.

Проф. Бозов е анестезиолог-реаниматор, с добити специализации в Съединени американски щати и Белгия. Интересен факт от лекарската му кариера е работата му като лекар на подводница във Военноморски сили, управлявал е някогашната Военноморска болница във Варна, има опит като шеф и в други медицински заведения.

От 2004 година е „ доцент ”, а от 2015 г. - „ професор ” и началник

Катедра по анестезиология, морска и интензивна медицина към ВМА.

В продължение на 5 години проф. Бозов е зам.-кмет по опазване на здравето и обществени действия на Община Варна.

Новият ректор на бургаския ВУЗ два пъти е удостояван с страни награди: нагръден знак „ За вярна работа под знамената ” – 3-та степен през1998 година и 1-ва степен през 2008 година

Проф. Бозов е ръководител на Българското научно сдружение по публично здраве.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР