Проф. Д-р Гьокхан Яджъ пристига у нас, за да се

...
Проф. Д-р Гьокхан Яджъ пристига у нас, за да се
Коментари Харесай

Професорът, който оперира Люси Иларионов, ще консултира в София

Проф. Д-р Гьокхан Яджъ идва у нас, с цел да се срещне с пациенти, които се нуждаят от хирургическо лекуване на наднормено тегло и диабет вид 2. Консултациите със експерта с над 25-годишен опит са безвъзмездни и ще се проведат на 22 февруари в централния офис на болница Гювен Анкара в София (бул. „ Цар Освободител “ 14, постройка Ландмарк, етаж 5), като записванията би трябвало да се създадат авансово на тел. 0890187777.

Проф. Д-р Гьокхан Яджъ е приключил Военномедицински факултет Гюлхане. Бил е теоретичен помощник в Университет Мадисон, Уисконсин, Съединени американски щати - Отделение по трансплантация. През 2005 година е разгласен за почетен член на влиятелния университет. През 2010-а приключва курс по роботизирана хирургия Да Винчи, Страсбург - Франция, Програма за бариатрична и метаболитна хирургия. Яджъ специализира и в Медицински център АСАН, Южна Корея по Програма за Трансплантация на черен дроб жив донор.

Лекарят от влиятелната турска болница Гювен Анкара е експерт по Обща и Онкологична хирургия, трансплантации на органи, метаболитна и бариатрична хирургия. В болница Гювен Анкара през 2015-2016 година са оперирани над 400 пациента с наднормено тегло. 100% от оперираните са свалили непотребните килограми.

При 80% от хората страдащи от диабет вид 2 се вижда и проблем с наднорменото тегло. Всички въпроси свързани с тези проблеми могат да бъдат отправени към турския експерт на отворени порти в София на 22 февруари.

Д-р Яджъ е водещ отделението по Бариатрична и метаболитна хирургия на Гювен Анкара. Той е експертът, който преди повече от две години оперира режисьорът Люси Иларионов, измършавял фрапантно след интервенцията. Иларионов с изключение на наднормено тегло имаше и диабет, кръвната му захар беше стигнала над 17, само че в резултат на интервенцията съумя да се възстановява и да отстрани заболяването.

"Дефиницията на диабета е нараснала стойност на глюкозата в кръвта над естествените равнища. Високото равнище на кръвната захар посредством обръщението в тялото би могла да навреди на някои от тъканите или органите и следствията от тези вреди в дълготраен проект биха могли да бъдат смъртоносни ", разяснява проф. доктор Ягджъ. При пациентите страдащи от затлъстяване и диабет вид 2 задачата на метаболитната хирургия е да усъвършенства високото равнище на кръвната захар и останалите метаболитни нарушавания. По този метод се попречват затрудненията, които биха могли да бъдат провокирани от диабета и се обезпечава по-здравословен метод на живот за пациентите в дълготраен проект. От друга страна не всеки пациент би могъл да е подобаващ за тази интервенция. "Възрастта на пациента, физическото му положение, историята на здравословното му положение и наличния инсулинов запас, имат огромна роля за триумфа на интервенцията ", споделя експертът от "Гювен Анкара ". Дали пациентът е подобаващ за метаболитната хирургия се прави оценка от мултидисциплинарен екип, в който взимат присъединяване хирурзи със специализация в лекуването на диабета, експерти по ендокринология, анестезиолози и диетолози.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР