Проф. д-р Георги Вълчев е новият, 57-и ректор на Софийския

...
Проф. д-р Георги Вълчев е новият, 57-и ректор на Софийския
Коментари Харесай

Георги Вълчев е новият ректор на Софийския университет

Проф. доктор Георги Вълчев е новият, 57-и ректор на Софийския университет (СУ) " Св. Климент Охридски ", заяви Българска телеграфна агенция в сряда вечерта.

Вълчев беше определен на балотаж против акад. проф. Николай Витанов. Новият ректор завоюва със 198 от гласовете на делегатите на Общото заседание, а за акад. Витанов гласоподаваха 152-ма.

Вълчев приключва Софийския университет през 1988 година и е магистър по история с втора компетентност философия. Десет години по-късно получава докторска степен в Центъра по културознание към СУ.

От декември 2015 година е заместник-ректор на университета по образователната активност докторанти и продължаващо образование. Изпълнявал е редица длъжности в университета, измежду които заместник-декан на Философския факултет, началник и теоретичен секретар на катедра " История и доктрина на културата ", и други.

Заседанието на Общото заседание на Софийския университет продължи целия ден, като избра групови органи на ръководство и надзор на СУ, както и еднолични.

Вълчев ще поеме поста от Атанас Герджиков , който беше ректор от края на 2015 година. Той беше самостоятелен претендент за президент, подсилен от ГЕРБ през 2022 година, като доближи до балотаж с сегашния президент Румен Радев. Герджиков беше свързван и с няколко абсурда, измежду които на бонуси за чиновниците и контракт на образователното заведение с майка си проф. Мария Герджикова.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР