Проф. д.ф.н. Генка Петрова-Ташкова - заместник-министър на образованието и науката

...
Проф. д.ф.н. Генка Петрова-Ташкова - заместник-министър на образованието и науката
Коментари Харесай

Важен образователен форум ще се проведе във Варна

Проф. д.ф.н. Генка Петрова-Ташкова - заместник-министър на образованието и науката ще вземе присъединяване в работната среща с ректори на висшите учебни заведения от Варна на тематика – " На фокус - висшето обучение във Варна “.

Форумът ще се състои през днешния ден от 12,30 часа в Зала 1 на Икономическия университет.

Срещата е по самодейност на регионалния шеф професор Андрияна Андреева, а задачата е да бъдат дискутирани настоящите въпроси и проблеми на висшето обучение.

На форума ще бъдат разисквани редица съответни оферти на университетските управления, направени в хода на подготовката на работната среща. Сред тях е опцията за основаване на народен орган за консултация по национални и европейски стратегии, създаване на дийп-тех лаборатории за демонстрации в действителна среда, бизнес трансформацията на висшето обучение, въвеждане на народен годишен абонамент за медицинските университети за характерни база данни, които дават фундаментални за медицината интерактивни учебници и образователни пособия, покриващи всички области на медицината, за достъп до клинични случаи и подкрепяне на клинични решения, както и цялостен текстов достъп до общо над 2000 списания на водещи научни издателства в света.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР