Проф. Антоний Тодоров очерта каква ще е съдбата на Бойко

...
Проф. Антоний Тодоров очерта каква ще е съдбата на Бойко
Коментари Харесай

Антоний Тодоров: Бойко управлява България сякаш сме банда квартални хъшлаци, ГЕРБ загива заедно с него

Проф. Антоний Тодоров очерта каква ще е ориста на Бойко Борисов след парламентарните избори тази пролет – премахване от публичния живот и политическа гибел за ГЕРБ. Анализът е изработен след въпроса „ Каква ще е политическата орис на Бойко Борисов?” Ето и отговора на дипломирания политолог:
Очевидно е, че Бойко Борисов дава отговор като политически и личностен профил на значително упования в днешното българско общество.
Има хора, които не просто го харесват, само че даже го обожават. Той съумява да се харесва, като приказва това, което чакат от него, като показва, че е „ човек от народа “, като употребява просторечие (противно на другояче фактически предпазената му кандидатска дисертация).
Проблемът е, че си показва ръководството на страната като ръководство на тайфа квартални хъшлаци, които поддържат водача си, тъй като е „ огромен мъжага “.
Проблемът е, че ГЕРБ е партия без идеология, учредена на съответни бизнес ползи, въпреки и, би трябвало да го знаем, в огромен мащаб.
След изборите е допустимо Бойко Борисов да се отдръпна от политиката, само че, изключително в случай че ГЕРБ още веднъж са първи по брой на получените гласове, е допустимо да се показа като претендент на президентските избори, които са няколко месеца по-късно.
Но е допустимо да се опасява, че в случай че се отдръпна, ще стане обект на правосъдно гонене.
Не е ясно обаче дали ГЕРБ ще оцелее без Бойко Борисов. По-скоро не, или не за дълго.

Проф. Антоний Тодоров, лекар на политическите науки, пред „ Дневник”
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР