Проевропейските и евроатлантическите партии представляват 65%. Вотът на гражданите казва

...
Проевропейските и евроатлантическите партии представляват 65%. Вотът на гражданите казва
Коментари Харесай

Екатерина Захариева: Мълчанието на „Продължаваме промяната“ е позитивен сигнал


„ Проевропейските и евроатлантическите партии съставляват 65%. Вотът на жителите споделя – „ седнете и работете “. Най-голямата опасност е, че доверието в парламентарната република от ден на ден ще понижава. Ако българските жители виждат кавги, къс парламент, обикновено е доверието в парламентаризма да понижава. Това е рисково “.

Това съобщи в предаването „ Тази заран “ някогашният външен министър Екатерина Захариева от ГЕРБ.

Според нея Движение за права и свободи е евроатлантическа партия.

„ Опорката е – „ Свалиха ни ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Възраждане “, да си създадат държавно управление “. Ние не виждаме „ Възраждане “ в подобен кабинет. Приемам мълчанието на „ Продължаваме промяната “ като положителен сигнал “, добави Захариева.

Бившият външен министър дефинира позицията на съпредседателя на „ Демократична България “ Атанас Атанасов като „ тичане от отговорност поради икономическото положение на страната “.

„ Прекалено рано е да се приказва за състав на кабинет и министър-председател. Намесата в ГЕРБ е неуместно. Така не работи демокрацията. Това е нашият водач, който е определен напълно скоро. Четири избори демонстрираме безапелационни резултати. Идеята на нашата партия е да се дефинират хора, които да създадат първите контакти. Редно е най-голямата партия да излъчи министър председател, само че нашият водач даже и това не сложи като изискване. Трябва да спрем чертаенето алените линии “, акцентира Захариева.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР