“Проекции от хартия (Projections of paper) е сборна изложба на

...
“Проекции от хартия (Projections of paper) е сборна изложба на
Коментари Харесай

Проекции от хартия на художници от четири страни гостуват във Варна

 “Проекции от хартия " (Projections of paper) е сборна галерия на художници от Турция, България, Украйна и Гренландия гостува от 29 до 31 юли в Градската художествена изложба “Борис Георгиев " - Варна, заяви за Varna24.bg  Нина Локмаджиева. Всички актьори са работили върху хартия със смесени техники.

Идеята за тази интернационална изложбата е на куратора проф. Джеват Аталай от Турция, куратори са още Орхан Зафер и Мюмюн Кандаш. Над 60 създатели от четири страни се показват в изложбата. Координатори на плана са Вероника Николаева и Джем Устинер.

Така пред варненската аудитория застава още една сбирка на истанбулската изложба Пинеол Арт, която в последните години обичайно гостува във Варна. Сътрудничеството се осъществя със съдействието на проф. Валери Чакалов, началник на катедра “Визуални изкуства " в Шуменския университет “Епископ Константин Преславски ", който развива взаимоотношенията на млади и одобрени художници от Балканските страни и слага Варна на картата на техните пресичащи се артистични пътища.

Откриването е на 28 юли от 18:00 в Градската художествена изложба “Борис Георгиев " - Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР