Проектопромени в Закона за отбраната и въоръжените сили /ЗОВС/ предвиждат

...
Проектопромени в Закона за отбраната и въоръжените сили /ЗОВС/ предвиждат
Коментари Харесай

Увеличават максималната възраст за приемане на военна служба

Проектопромени в Закона за защитата и въоръжените сили /ЗОВС/ плануват увеличение на оптималната възраст за приемане на военна работа. Те са оповестен на уеб страницата на Министерството на защитата за публично разискване.

Сега бойците и матросите могат да бъдат признати на работа, в случай че не са по-възрастни от 28 години, а с проектопромените се предлага оптималната възраст за приемане на военна работа да стане 40 години за всички категории военнослужещи.

Предлаганите промени целят понижаване и превъзмогване на некомплекта във въоръжените сили, се показва в отчета на вицепремиера и министър на защитата Красимир Каракачанов до Министерския съвет, аргументиращ потребността от предлаганите промени.

Те плануват още увеличение с три години на пределната възраст за военна работа за военнослужещите, които не са упражнили правото си на пенсия. Така бойците и матросите ще могат да служат към този момент до 49 години, а четиризвездните генерали и адмирали - до 65. Предвижда се и опция за увеличение на пределната възраст с до три години на военнослужещите, упражнили право на пенсия, които са нужни на въоръжените сили, по решение на министъра на защитата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР