Проектобюджетът за 2018 г. предвижда увеличение на заплатите в почти

...
Проектобюджетът за 2018 г. предвижда увеличение на заплатите в почти
Коментари Харесай

В почти всички секори ще се вдигнат заплатите през 2018 г., обяви Владислав Горанов

Проектобюджетът за 2018 година планува нарастване на заплатите в съвсем всички сфери. При някои това е действително, в други произтича от плануваното ново нарастване на минималната работна заплата. Това изясни в утринния блок на БиТиВи финансовият министър Владислав Горанов.

Общо 700 млн. лева повече са заложени в плана таман за нарастване на заплатите. От думите му се разбра, че с вътрешния министър и с вицепремиера Красимир Каракачанов се разисква нарастването в системата на сигурността да е диференцирано, тъй че работещите на терен служители на реда да получат по-голямо нарастване. Специално в системата на Министерство на вътрешните работи се планува заделянето на 55 млн. лева повече по отношение на тази година за заплати.

" Ще има и за самун, и за пътища, и за зрелища ", заключи обстановката Горанов като уточни, че се майтапи с думата " зрелища " и под това има поради, че страната финансира активността на публичните медии. Очаква се проектобюджетът за идната година да бъде импортиран до края на октомври в Народното събрание, каквото е и условието по закон.

В отговор на въпрос за участието на България в еврозоната, министърът уточни, че сигурно страната дава отговор на всички номинални критерии за влизане в по този начин наречената чакалня и в еврозоната. Но не били значимо единствено тези номинални критерии, а и до каква степен страната се приближава изцяло като развиване до другите във валутния съюз. Ако бъдем признати в този клуб, ще достигнем по-бързо приходите в еврозоната, счита Горанов.

В коментар да държанието на депутата от ГЕРБ Антон Тодоров в ефира на " Нова телевизия " през предходната седмица, Горанов уточни, че става дума за дебелашка смешка, която е получила недоумение. Той има доста колоритен език и го употребява във всевъзможни обстановки, уточни министърът. Не може да му се отхвърли, че от време на време е много автентичен, в тази ситуация не уцели мястото и метода да се пошегува с Николаев, изясни той. Оценката на Горанов е, че такава позиция е неприемлива, само че че Тодоров " е е толкоз обикновен ", а е извънредно ерудиран мъж.

На въпрос дали не би трябвало да напусне Народното събрание, Горанов възрази, че в Народното събрание има хора с повдигнати от прокуратурата обвинявания, " а ние приказваме дали острият език или неуместните смешки на Тодоров би трябвало да го извадят от Народното събрание. Дайте да се държим съществено ", прикани министърът.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР