Проектобюджет 2018 е по-лош ремикс на Бюджет 2017, който сам

...
Проектобюджет 2018 е по-лош ремикс на Бюджет 2017, който сам
Коментари Харесай

Икономист: Бюджет 2018 е направо трагичен

Проектобюджет 2018 е по-лош ремикс на Бюджет 2017, който самичък по себе си беше много неприятен. Така че бюджетът за 2018 е напряко драматичен. Това сподели икономистът Георги Вулджев от Експертен клуб за стопанска система и политика (ЕКИП) в студиото на телевизия " Блумбърг ".

" С този бюджет вършим още от същото нещо с вярата резултатът да бъде друг. Отново се покачват доста обществените разноски. Този път има и още по-голямо нарастване в налозите. Става въпрос главно за осигурителните вноски. Повишава се осигурителната вноска към фонд " Пенсии " с 1 процентен пункт. Вдигат се и минималните осигурителни прагове, поради което имаше огромни дрязги сред работодатели и синдикати ", счита Вулджев.

Според него, макар всички тези покачвания и макар обстоятелството, че тази година ще приключим с остатък по националния бюджет, който даже е по-висок от миналогодишния, се залага още веднъж недостиг за 2018 година. " Това се прави без действителна обосновка. Залага се недостиг, който ще бъде породен главно от разноски за личен състав. Дори не става въпрос за вложения ", акцентира икономистът.

Той бе безапелационен, че бюджетът е доста обществен, тъй като редом със заплатите се подвигат и пенсии. Проблемът е, че покачването на заплатите се прави в сфери, които имат потребност от структурна промяна, където разноските не са усъвършенствани и потъват без никакъв действителен стопански резултат.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР