Проектно предложение на Община Троян за реставрация, експониране и социализация

...
Проектно предложение на Община Троян за реставрация, експониране и социализация
Коментари Харесай

Община Троян е спечелила проект за реставрация, експониране и социализация на археологически комплекс Состра

Проектно предложение на Община Троян за реституция, експониране и социализация на археологически комплекс "Состра " е утвърдено за финансиране по оперативна стратегия "Региони в напредък " 2014-2020 година, оповестяват от общинската администрация.

Проектът е за над 2,1 милиона лв., като безвъзмездната финансова помощ е близо 1,5 милиона лв., финансовият инструмент /кредит/ - 405 хиляди лв., и личното присъединяване на Община Троян - 222 хиляди лв..

Срокът за реализация на плана е две години. С неговата реализация ще се развие туристическата атракция "Археологически комплекс Состра ", село Ломец, община Троян.

Ще бъдат осъществени консервационно-реставрационни работи и строително-монтажни работи в зоната на римски кастел "Состра " и Римски път.



Предвижда се и създаване на пешеходен ж. п. прелез, с който да се преодолее разделянето на крепостта на две елементи, както и посетителски център с съоръжение и паркинг. Реализирането на плана ще е още една стъпка към преобразяване на комплекса в атрактивна, посещавана и разпознаваема забележителност за туристите от цялата страна, допълват от администрацията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР