Проектно предложение, именувано Трансформиране на градската среда в устойчив, приобщаващ

...
Проектно предложение, именувано Трансформиране на градската среда в устойчив, приобщаващ
Коментари Харесай

Търси се финансиране за устойчив, приобщаващ и зелен център

Проектно предложение, именувано „ Трансформиране на градската среда в резистентен, приобщаващ и зелен център “, приготвя екипът на Община Пазарджик. То ще бъде показано пред Европейската самодейност за градско развиване, и по-специално нейното направление „ Иновативни действия “. 

Цитираното направление има за цел да продължи поддръжката в тази тенденция от предходния програмен интервал, като даде на градските органи в цяла Европ​а запаси за идентифициране и изпробване на нови новаторски отговори на взаимносвързаните и сложни местни провокации, свързани с стабилно градско развиване - се споделя в претекстовете на зам.-кмета Петър Петров, показани пред локалните съветници. Неговото предложение, към този момент минало през утвърждение, е градът да кандидатства с предложение, създадено по една от тематиките с максимален капацитет - „ Регенериране на градски пространства ", като плановото предложение ще бъде именувано „ Трансформиране на градската среда в резистентен, приобщаващ и зелен център “. 

За реализиране на заложените цели ще бъде прибавен новаторски, основан на отдалечени наблюдения способ, като съгласно с Общия организационен проект на общината територията на града ще бъде обособена на няколко категории зони, които в сходство със положението и капацитета им ще бъдат трансформирани, регенерирани и превърнати в разнообразни видове зелени зони за отдих и развлечения.

Практиката от сполучливо осъществени планове сочи, че се прави оценка високо партньорството с бизнеса, Неправителствени организации и научни организации. Затова от финансиращата организация препоръчват градските органи да изберат свои сътрудници посредством обективни и транспарантни процедури, като Община Пазарджик ще бъде в ролята на водещ сътрудник. Всеки от сътрудниците ще има съответни задания и ясно дефиниран принос към реализация на плана, като за задачата ще бъде подписано съглашение. Дейностите може да бъдат изпълнявани за интервал до 3,5 години. За всеки план финансирането може да бъде до 5 млн. евро, като за пазарджишкия се предлага да бъде до 3,5 млн. евро.

Местният бюджет ще финансира плана със лични средства в размер до 320 000 хиляди евро, или до 640 000 хиляди лв., а приносът на сътрудниците може да бъде под формата на парични средства и/или в натура - заплати на личен състав, зает за осъществяването на плана, доброволчески труд, даване на съоръжение, земя или парцел, изследване, услуга. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР