Проектни предложения за реформиране на 81 дома за стари хора,

...
Проектни предложения за реформиране на 81 дома за стари хора,
Коментари Харесай

Властта дава 190 млн. за ремонти на старческите домове

Проектни оферти за реформиране на 81 дома за остарели хора, със средства от Механизма за възобновяване и резистентност, подадоха всички възможни 73 общини. Това оповестиха от Министерството на труда и обществената политика (МТСП).

Модернизацията ще се финансира със средства от Националния проект за възобновяване и резистентност и ще бъде осъществена посредством непосредствено даване на средства на общините за осъществяване на вложения за реновиране на домовете за остарели хора.

Заделени са общо 189,8 млн. лева, от които 161,5 млн. лева са обезпечени по Механизма за възобновяване и резистентност, а 28,2 млн. лева са национално съфинансиране.

Модернизирането на домовете за остарели хора ще обезпечи по-качествени грижи и по-добри условия за живот на към 5600 души.

По плановете ще бъдат финансирани строителни действия, доставка на съоръжение и обзавеждане за домовете за остарели хора. Сред допустимите действия са подобряването на достъпа за хора с увреждания до постройките на обществените услуги и предприемането на ограничения за повишение на тяхната енергийна успеваемост.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР