Проектната компания ICGB на газовата връзка между България и Гърция

...
Проектната компания ICGB на газовата връзка между България и Гърция
Коментари Харесай

Издадоха разрешение за строителството на газова връзка с Гърция

Проектната компания ICGB на газовата връзка сред България и Гърция е получила позволение за строителство на територията на нашата страна. То е издадено от Министерството на районното развиване и благоустройството, оповестиха от ICGB.

Разрешението е за градеж на интерконектор на териториите на Стара Загора, Раднево и Опан в област Стара Загора, общините Димитровград и Хасково в област Хасково и общините Джебел, Кърджали, Момчилград и Кирково в област Кърджали.

Издаването на позволение за градеж включва учредяването на вещните права за над 3 800 парцела, както и процедура по отчуждаване на 23 парцела, за които не е реализирана доброволна договорка със притежателите в интерес на 151-километровото трасе на газопровода на българска територия, се споделя в известието.

Строителството на плана се чака да стартира в средата на 2018 година и дава отговор на периодите, заложени в Пътната карта на ICGB.

Газопроводът ще бъде с диаметър на тръбата 32’’ (~813мм) и обща дължина почти 182 км. Настоящият развой на планиране, разрешителни процедури и финансово структуриране планува газопроводът да е с потенциал на превозване на природен газ почти 3 милиарда куб.м/г. от Гърция към България, с ~ 57 бара налягане на входната точка и ~ 42 бара налягане на изходната точка. Газопровод IGB ще бъде конструиран по този начин, че да обезпечава и реверсивен поток.

Техническият план за интерконекторната връзка планува опция за посрещане на бъдещи пазарни условия за по-голям метафоричен потенциал чрез създаване на компресорна станция, която ще разреши нарастване до 5 милиарда куб.м/г. Увеличението на преносния потенциал ще се прави и според от развиването и подобренията на газопреносните системи на прилежащите страни и следва да бъде стопански обосновано, показват от ICGB.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР