Проектната компания „Ай Си Джи Би“ АД изпрати покани до

...
Проектната компания „Ай Си Джи Би“ АД изпрати покани до
Коментари Харесай

ICGB кани петима кандидати за втора фаза на процедурата за проектиране, доставки и строителство на газовата връзка с Гърция


Проектната компания „ Ай Си Джи Би “ АД изпрати предложения до претендентите, минали прелиминарен асортимент за подаване на предложения в процедурата за избор на реализатор за планиране, доставка и строителство на междусистемната газова връзка Гърция – България.

Процедурата за избор на реализатор е оповестена като лимитирана, което значи, че минава на две етапи – прелиминарен асортимент и подаване на предложения от претендентите, минали първичната селекция.

С влизането в действие на издаденото решение за прелиминарен асортимент завършва първата фаза и плановата компания пристъпи към изпращане на предложения до претендентите за същинското съревнование.
В резултат на използване на условията за присъединяване и критериите за асортимент, до втора фаза са позволени следните претенденти:

• ДЗЗД IGB – 2018 - членове: БОНАТТИ СпА (Италия), " ГЛАВБОЛГАРСТРОЙ ИНТЕРНЕШЪНАЛ " АД (България), " Джи Пи Груп " АД (България);
• Обединение МАКС ЩРАЙХЕР – ТЕРНА – членове: Макс – Щрайхер (Италия) и Терна (Гърция);
• Обединение SPIECAPAG TRACE IGB 2018 – членове: SPIECAPAG (Франция) и Трейс Груп Холд АД (България);
• J&P AVAX S.A (Гърция);
• Обединение CPP – AKTOР – членове: Чайна Петролеум Пайплайн Инженеринг Ко. ООД (Китай) и Строително Акционерно Дружество АКТОР (АКТОР АД), (България).

„ Успешното завършване на първа фаза от процедурата за избор на строител е сериозен прогрес по един от най-ключовите търгове за плана IGB. Компаниите, които не престават напред в процедурата, имат богат опит и сме уверени, че имат потенциала да изпълнят сполучливо плана “, обявиха двамата изпълнителни шефове на ICGB Теодора Георгиева и Константинос Караянакос. По думите им дейното интернационално присъединяване в първия стадий на процедурата е симптом за сериозна конкуренция, която ще подсигурява високото качество на осъществяването на плана за газова връзка с Гърция.

Повечето претенденти, класирани за втора фаза, са огромни интернационалните компании, участващи в консорциуми с италиански, френски, китайски, гръцки и български компании. Самостоятелно взе участие само гръцката компания J&P AVAX S.A.

Проектната компания припомня, че, според авансово оповестените условия на документите за социална поръчка, участниците до втора фаза са лимитирани до пет, като този оптимален брой е реализиран от ICGB посредством използване на критериите за асортимент. Останалата част от претендентите не са покрили в целокупност критериите за асортимент, заради което възложителят не е отправил предложения за присъединяване в идващия стадий на процедурата.
Срокът за подаване на предложения за втората фаза от процедурата е 35 дни от приемане на поканите, което значи, че упованията са до третата седмица на месец март участниците да са подали своите оферти. Съгласно прогнозния график за възлагане на публичната поръчка, ICGB има намерение да завърши с техническата оценка в границите на един месец от приемане на офертите и да разгласи реализатор до края на месец април.

Проектната компания изрича своята признателност към всички участници за проявения интерес и показва своята задоволеност от постигнатото доста положително равнище на конкуренция.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР