Проектите за плодове и зеленчуци по инвестиционните мерки 4.1 и

...
Проектите за плодове и зеленчуци по инвестиционните мерки 4.1 и
Коментари Харесай

Порожанов: 900 млн. лв. за плодове и зеленчуци. И това, ако не е приоритет!

Проектите за плодове и зеленчуци по капиталовите ограничения 4.1 и 4.2 от Програмата за развиване на селските региони са за 900 млн. лева със дотация от близо половин милиард. И в случай че това не е предпочитано, какво е? Това съобщи министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов на среща със аграрни производители в Бургас.

Като % плановете по размер 4.1 в бранш “Плодове и зеленчуци” са 43% от всички контракти, а като стойност 41 на 100. Специално за биопроизводителите дотацията е 140 млн. лева Половината от плановете и на младите фермери са за плодове и зеленчуци, а останалите - в отглеждането на животни.

Министър Порожанов напомни, че единствено за последните 7-8 месеца МЗХГ създаде 5 нови държавни помощи за поддръжка на по-малките и междинни стопани, измежду които са узаконяване по Глобал гап, за хладилни уреди, за минимандри и кланици. За подкрепяне на отглеждането на животни ще бъде създаден и пакет “де минимис” за говеда, биволи и овце. Плащанията вървят регулярно по индикативния график, другата седмица ще платим така наречен зелени заплащания, сподели министър Порожанов.

В срещата със земеделските производители в Бургас участваха и кметът Димитър Николов, регионалният шеф Вълчо Чолаков, зам.-министър Янко Иванов и представители на МЗХГ.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР