Проектите са по „Програма за възстановяване и развитие на държавни,

...
Проектите са по „Програма за възстановяване и развитие на държавни,
Коментари Харесай

Видин спечели проекти по Национален фонд „Култура“ 

Проектите са по „Програма за възобновяване и развиване на държавни, районни и общински културни институти“.Единият от тях е „ Подкрепа за стабилно развиване на Общински културен институт „Дунав“. В резултат от реализацията на плана ще бъде закупена модерна озвучителна техника, която ще се употребява при всички събития и концерти на ОКИ „ Дунав “ (голяма част от културния календар на Общината), в това число и на празниците и съборите в дребните обитаеми места.

Ще бъдат основани и показани два нови концерт-спектакъла, отбелязващи юбилеите на Ансамбъла за национални песни и танци „ Дунав “ и Градския духов оркестър, катоспециалната концертна стратегия и на двата състава ще бъде показана още един път и през месец декември 2022 година Спектаклите ще бъдат снимани и оповестени в канала в You Tube на ОКИ „ Дунав “, като по този метод ще доближат до безграничен брой хора.

В рамките на плана ще бъде основан Интернет уебсайт на културния институт, който ще разреши на ОКИ „ Дунав “ да разпространява освен активността си, само че и богатото танцово и музикално изкуство на Северозапада.

Подкрепа получи също планът на Общинския трагичен спектакъл „Владимир Трандафилов“. Истинската потребност на всеки спектакъл е задържане, както и развиване на нови публики. Това обаче е невероятно безфизическото постигане до тях. Драматичният спектакъл ще има опция да закупи микробус и декоровоз и по този метод постановките на театъра ще доближат до повече фенове.

Още един културен институт във Видин ще има опция да осъществя нови действия с помощта на подпомагането посредством Фонда.Това е Регионална библиотека „Михалаки Георгиев“, чийто план „ Книгите в търсене на (по)читатели “ също бе утвърден. Той се концентрира върху обезпечаване на достъп до разнообразни типове литература – както художествена, по този начин и научна, до културни събития, съобразени със спецификите на жителите в съответното обитаемо място, поощряване на четенето и образуване на трайни привички за четене у децата и младежите, посредством въвеждане на новаторска за област Видин услуга – „ Мобилна библиотека “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР