Проектите и доставките на „Росатом“ може да пострадат, ако търговските

...
Проектите и доставките на „Росатом“ може да пострадат, ако търговските
Коментари Харесай

„Росатом“ се опасява, че може да пострада от световните търговски войни


Проектите и доставките на „ Росатом “ може да пострадат, в случай че комерсиалните войни в света продължат, съобщи пред публицисти ръководителя на държавната корпорация Алексей Лихачов, представен от съветските организации.

Едни от главните тематики на провеждащата се среща в Буенос Айрес на срещата на G20 са свързани със международната търговия. По думите на Лихачов, за „ Росатом “ са извънредно значими редица тематики от дневния ред на G20, включително и въпросите, свързани с привличането на повече страни към актуалните технологии.

„ Въпросите за развиване на световната търговия за нас са доста значими, защото ние също може да пострадаме, нашите планове, нашите доставки може да пострадат при положение, че продължи икономическото и комерсиално противостояние сред страните “, счита Лихачов.

Председателят на „ Росатом “ заяви също по този начин, че ще реализира отчасти продажбата на 49 % от акциите от плана за АЕЦ „ Аккую “ в Турция. По думите му, компанията е в търсене на вложител до 49 % в плана. За това обаче ще е належащо и утвърждението от държавното управление на Турция, даже и претендентът да не е представител на турската стопанска система.

„ Нуждаем се от софтуерен сътрудник, по опция в областта на инженеринга “, добави още Лихачов, добавяйки, че от „ Росатом “ чакат, че ще получи спомагателни гаранции при строителството на АЕЦ в сходство с графика. Турската страна, както прецизира Прайм, се чака да стартира да създава електрическа енергия през 2023 година Инвестициите от страна на Русия са от порядъка на 22 милиарда $. Изграждането на централата стартира на 3 април в турския град Мерсин
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР