Проекти на двама българи впечатлиха журито на Международния форум на

...
Проекти на двама българи впечатлиха журито на Международния форум на
Коментари Харесай

Проекти на двама българи за доставка на стоки чрез метрото и ветрогенератори от рециклирани материали на „Форсаж 2017 в Русия

Проекти на двама българи впечатлиха журито на Международния конгрес на младите енергетици и инженери „ Форсаж 2017 ", който се организира в Калужка област в Русия.

Драгомир Стефанов и Явор Григоров с техните интернационалните тимове мериха сили и хрумвания с повече от 650 души от 160 съветски и задгранични компании от атомната индустрия, енергийния бранш, машиностроенето, металургията, нефтохимическата индустрия, IT и телекомуникациите.

Ключова тематика на форума тази година бе разработване на визия за бъдещето с небосвод до 2040 година. Участниците описаха перспективните посоки за развиване на технологиите и създадоха съответни планове, които трябваше да защитят пред жури с ръководител Алексей Лихачов, общоприет шеф на „ Росатом ", в последния ден на Форума.

Драгомир Стефанов е инженер-енергетик. Работи в интернационална компания в България като конструктор на трансформатори за високо напрежение. По време на „ Форсаж 2017 " работи в интернационален екип с участници от ЮАР, Русия и Аржентина. Разработват план за инсталиране на ветрогенератори в отдалечени райони, употребявайки рециклирани материали. Идеята притегля вниманието на журито с новаторския метод на създателите, само че в яростна борба с плановете на други тимове е класиран на второ място.

Първо място завоюва план за мобилна платформа за асимилиране на мъчно пригодни за живот територии. На трето място остана план, описващ ранна диагностика на болесттите.

„ От форума „ Форсаж 2017 " бях доста впечатлен от визията за бъдещето на човечеството и развиването в идващите 10 - 20 години, споделени от генералния шеф на „ Росатом " Алексей Лихачов ", съобщи при прибирането си в България Стефанов.

Другият български участник Явор Григоров е експерт " Анализ на отводите " към лаборатория Integrated Micro-Electronics – Bulgaria. Компанията се занимава с произвеждане на електронни модули за автомобилната промишленост. Работата му е обвързвана с разкриване на недостатъци в нефункциониращи електронни произведения. По време на „ Форсаж 2017 " Григоров работи в екип дружно с още двама южноафриканци, сърбин и руснак. Те оферират план с име Subsupply (Subway Delivery), който планува потребление на мрежата на метрото за доставка на артикули през нощните часове. Идеята беше истинска и елементарно използвана, само че, за жалост, в конкурсната конкуренция надвиха по-глобални оферти, разяснява Григоров.

„ Впечатлен съм от ентусиазма и желанието, с което работиха делегатите по своите планове, както и дейното им присъединяване в лекциите и полемиките. Форумът беше добре уравновесен сред лекции, уъркшопове и развлекателната стратегия. Лекциите бяха забавни и разнородни. Като цяло „ Форсаж " беше ново прекарване за мен и ми беше доста забавно ", показа още Григоров.

Експерти и почетни посетители на форума бяха разнообразни топ мениджъри на съветски компании, ръководители на държавната корпорация, представители на държавни структури и публични организации, анализатори, учени, футуролози, писатели фантасти.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР