Проектът „Зона фитнес – по-добър живот“ на Училищното настоятелство към

...
Проектът „Зона фитнес – по-добър живот“ на Училищното настоятелство към
Коментари Харесай

Ти и Лидл: Училищният двор – център за спорт и комуникация

Проектът „ Зона фитнес – по-добър живот “ на Училищното настоятелство към ОУ “Димитър Петров”, гр. Сливен е една общо 31 хрумвания от цялата страна, които получиха финансиране от най-голямата обществено виновна самодейност на Лидл България – „ Ти и Lidl за по-добър живот “ . Одобрените планове получават грант в размер до 10 000 лева, който да употребяват за реализирането на своите цели.
Целта на плана на Училищното настоятелство към ОУ „ Димитър Петров “ е създаване на многофункционална фитнес площадка за целогодишно потребление и стимулиране на физическата интензивност, попречване на затлъстяването, подсилване на здравето и предварителна защита на душевен разстройства, водещи до експанзия измежду учениците .
Фитнес площадката ще отвори в двора на учебното заведение и ще се трансформира в привлекателен център, където ще се срещат спортният дух и желанието за високи резултати. Проектът планува слагане на фитнес уреди като велоергометър, кростренажор, степер с велоергометър, фит тренажор и други.
Инициаторите оповестяват, че в цялостната реализация на плана ще се включат доста доброволци, разпределени в работни групи, които ще би трябвало да извършват съответни действия по построяването и популяризирането на фитнес площадката. От плановото предложение излиза наяве, че близо 450 възпитаници от ОУ „ Димитър Петров “, 900 родители на учениците, 50 учители и чиновници в учебното заведение, както и разнообразни сътрудници и жители от локалната общественост ще имат опция да се възползват от новия фитнес център навън.
“Очакваните резултати се отнасят за представителите на всички целеви групи. Участието на родителите в плана ще ги стимулира за още по-тясно съдействие с учителите и учениците. От плана ще се възползват годишно 2000 възпитаници, родители, деца и възрастни от кварталната общественост . Инвестициите, които обществото влага в детските и спортни площадки, неимоверно се връщат под формата на по-добро качество на живот и по-добро здравословно положение, а оттова косвено и в икономисване на средства за здравеопазване”, споделят още основателите на плана.
Припомняме, че идеята „ Ти и Lidl за по-добър живот “ има за цел да поддържа обществено значими планове в цялата страна в следните четири области: обучение, просвета и историческо завещание, околна среда и здравословен метод на живот.
Инициативата отразява устрема на компанията да способства за по-пълноценния и по-качествен живот на хората от другите райони в цялата страна. Тя се осъществя с поддръжката на Фондация " Работилница за цивилен начинания " и Български дарителски конгрес. Размерът на сумата, която бе събрана в интервала 1 май - 25 юни 2017 година с помощта на клиентите на веригата, доближава 252 741 лева, а общо 425 плана от цялата страна аплайваха по програмата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР