Проектът за Зелена зона във Варна все още не е

...
Проектът за Зелена зона във Варна все още не е
Коментари Харесай

Проектът за Зелена зона във Варна все още чака одобрение

Проектът за Зелена зона във Варна към момента не е утвърден от съответните органи. Това значи, че няма по какъв начин да започват действителни механически действия по подготовката и въвеждането на зоната. Все отново упованията са стартирането ѝ в употреба да се случи в в началото оповестения период, който е началото на ноември, сподели за Moreto.net шефът на Оперативна програма „ Общински паркинги и синя зона “ Младен Иванов.

Примерният план за Зелена зона, за реализирането на който Община Варна възнамерява заем от 12 млн. лв., бе показан за обществено разискване през месец март.

Тогава стана ясно, че се планува, които са ситуирани сред Синята зона и бул. " Васил Левски ", само че без " Максуда ".

Зоната ще разполага с общо 10 500 места за паркиране, 500 са плануваните паркоместа за хора с увреждания.

Цената за 1 час престой ще бъде 1 лев. Живеещите в обсега на зоната ще заплащат по 5 лева месечно за първи автомобил и 10 лв. за втори.

Според поръчката през март до 31 октомври би трябвало да бъде изработен главен ремонт и рехабилитация на 120 000 кв. м улична мрежа, хоризонтална маркировка, пътни знаци и осведомителни табели. Заложените средства за това са 11.3 млн. лв..

Зоната за паркиране ще разполага с два вида паркоместа - за общо прилагане и непокътнати. Паркоместата за общо прилагане ще бъдат предопределени за поданици, компании и посетители на града. Запазените паркоместа ще бъдат отдавани чартърен на компании и техният брой ще бъде стеснен. Определени паркоместа ще бъдат маркирани за специфични консуматори, като полиция, община, хора с увреждания.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР