Проектът за закупуването на нови бронирани машини на стойност близо

...
Проектът за закупуването на нови бронирани машини на стойност близо
Коментари Харесай

Без конкурс? Българска фирма може да получи 1.5-милиардната сделка за бронирани машини

Проектът за закупуването на нови бронирани машини на стойност близо 1.5 милиарда лв. с Данък добавена стойност може да бъде даден за осъществяване на български компании или да бъде върнат на Народното събрание. Така одисеята към него е покрай предизвестения си неуспех, който обаче ще отвори нови въпроси.

" До две седмици би трябвало да стане ясно дали прекратяваме този план и го връщаме назад в Народното събрание или търсим различен вид за реализация на плана. Защо не с присъединяване на българската индустрия и това е напълно реалистично ", сподели вицепремиерът Красимир Каракачанов в неделя пред Нова телевизия.

Според него българската индустрия може да създаде плана и с изключение на купола може да извърши всичко останало по плана.

По думите му българска компания е имала сходно предложение, само че планът към този момент е бил стартирал. Според него е по-реалистично обаче поръчката да бъде дадена на консорциум от български компании.

Цялата концепция на Красимир Каракачанов е доста съмнителна, защото компаниите от българската индустрия нямат опит с толкоз огромен план.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР