Проектът за създаването на втори гребен канал и обособяването на

...
Проектът за създаването на втори гребен канал и обособяването на
Коментари Харесай

Проектът за втори гребен канал финалист за строителни оскар...

Проектът за основаването на втори гребен канал и обособяването на Световен гребен състезателен център с парк за водни атракции, отдих и лов на риба ще трансформира Пловдив в привлекателен център за милиони туристи и ценители на водните спортове,  категорично е журито на XII издание на годишните награди LUXURY Property AWARDS 2022. Церемонията ще се трансформира в същински конгрес на строителството, с цел да отличи водачи в индустрията на 7 октомври 2022 година в 5-звездния хотел " Санкт Петербург " под тепетата.



С построяването на помощния канал Пловдив ще може да провежда огромни надпревари, които да притеглят състезатели и туристи от целия свят. Това ще генерира съществени доходи в градската стопанска система. Последното интернационално съревнование по гребане в Пловдив беше преди коронавирус рецесията - през септември 2018 г.  Тогава се състоя Световното състезание за мъже и дами до 23 година, а в Пловдив гостува  президентът на МОК Томас Бах, който направи и алегорична първа копка на втория гребен канал.

С новото оборудване ще се модернизират съществуващият олимпийски гребен канал и прилежащият парк, което ще ги трансформира в мултифункционален комплекс за спорт, забавление и предпазен парк. 



Новият план може да обезпечи още най-малко две водни връзки към съществуващия канал - едната е на стартовата линия, другата - на финала. Така той ще отговори на условията на Международната федерация по гребане (FISA). Главният източник на вода е река Първенец, а нужните спомагателни количества ще бъдат обезпечени от каскадата " Доспат-Въча ", прецизират вложителите. Размерите на оборудването ще бъдат почти с  дължина 2100 м, широчина - 45 м и дълбочина - 1,5 м,  като се изключи водната ски писта, според стандартите на IWSF. Каналът ще даде благоприятни условия за провеждането на доста международни и европейски шампионати по състезателен лов на риба, джогинг, спортно вървене и други. Ще бъдат построени подобаващи зони за разходки, пикници, зелени учебни заведения и детски площадки.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР