Проектът за създаване на руския перспективен стратегически бомбардировач ПАК ДА

...
Проектът за създаване на руския перспективен стратегически бомбардировач ПАК ДА
Коментари Харесай

Aéronautique Militaire: Ту-345 ще замени закъсняващия далечен бомбардировач ПАК ДА

Проектът за основаване на съветския перспективен стратегически бомбардировач ПАК ДА ще бъде отсрочен за началото на 30-те години поради дефицит от финансиране, заяви френското издание „ Aéronautique Militaire ".

Предполага се, че първите опитни екземпляри ще се появят през 2030 година и даже малко по-късно. Това се синхронизира с плануваните периоди за появяване на моторите „ Изделие 80” за машината, чиято двигателна сила би трябвало да възлиза на 25 тона.

Във връзка с това се възнамерява възраждането в серийни количества на далечния бомбардировач Ту-22М в съществено осъвременен вид, като за решението е повлияло присъединяване на самолета в сирийската акция. Това ще удължи сегашните благоприятни условия на съветската далечна авиация в околните 20-25 година

Модернизираният вид всъщност е нов аероплан и ще получи означението „ Изделие 345”. Очаква се Ту-345 да има планер на Ту-22М3, моторите НК-25 ще бъдат сменени с НК-32 – със същата двигателна сила, само че са по-икономични и дълговечни. (Монтират ги и на новите Ту-160.)

Екипажът на Ту-345 ще се състои от 2 души вместо досегашните 4. Благодарение на прибиращ се шланг за дозареждане, съществуване на конформни резервоари върху планера и по-икономични мотори, то дистанцията на полета ще нарасне от 6,8 хил км за Ту-22М3 до 9-10 хил км. за новата машина.

Ударната мощност на самолета ще бъде обезпечена от необятен подбор бомби и ракети, както със настоящи (Х-55/Х-555, Х-101/Х-102, Х-32), по този начин и с още неприети на въоръжение („ Кинжал ", хиперзвуковите ГЗУР и Х-50). Запазва се опцията да са носители на нуклеарно оръжие.

Първият Ту-345 може да излети още през 2021 г, само че серийното произвеждане ще бъде развърнато към 2026-2027 година

Редакция БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР