Проектът за реконструкцията на кино Космос няма как да се

...
Проектът за реконструкцията на кино Космос няма как да се
Коментари Харесай

Няма как да прехвърлят парите за кино Космос

Проектът за реконструкцията на кино " Космос " няма по какъв начин да се финансира с парите от заема посредством Фонда за стабилно развиване, в случай че Общинският съвет реши да приключи строителството на пробива до Водната палата. За пробива са контрактувани 9 млн. лв. и тази сума би била задоволителна за преустройството на постройката на ул. " Гладстон ".

По закон девет месеца преди приключването на мандата администрацията няма право да тегли заеми, изясни през вчерашния ден зам.-кметът Пламен Райчев. За да влага в различен обект, би трябвало да се измине цялата дълга процедура изначало - да се избере план, да се организира публично разискване, да има решение на Общинския съвет, а по-късно и на Управителния съвет на фонда. 

Общината би трябвало да се разплати с изпълнителите на публичната поръчка за пробива за осъществената част от работата, само че сега не е ясно на какво съображение ще стане това. До този миг компания „ ИСА-2000 ”, определена за реализатор, не е декларирала искания, че ще заведе иск против прекъсването на обекта, сподели Райчев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР