Проектът за промени в Конституцията, който в момента се завършва,

...
Проектът за промени в Конституцията, който в момента се завършва,
Коментари Харесай

Кирил Петков разкри кога ще е готов проектът за промени в Конституцията

Проектът за промени в Конституцията, който сега се приключва, ще бъде подготвен до 10 дни, т.е. другата седмица ще бъде безусловно подготвен, съобщи съпредседателят на „ “ пред публицисти в Народното събрание.

Относно отхвърли на да вземат участие в предварителни диалози за конституционната промяна, той сподели, че когато стартират диалози по самите текстове, отново ще поканят.

По-рано през днешния ден ръководителят на ПГ на " за България " сподели, че са получили покана от и Христо Иванов  Христо Иванов Роден е на 13 септември 1974 година в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския от „ – “ (ПП-ДБ) за диалози за конституционно болшинство от 180 гласа, само че няма да вземат участие в предварителни диалози. 

Радвам се, че ние направихме тази покана към, тъй като за нас конституционната смяна би трябвало да събере оптимално огромно болшинство, разяснява. Това, което ние ще създадем, е в диалозите, като стартират към този момент по самите текстове експертно, ние отново ще ги каним на всяка стъпка, съобщи той.

сподели, че от ПП-ДБ ще поканят на сходни диалози и „ “, и „ “, всички партии. Вярваме, че когато става въпрос за Конституцията, всички партии би трябвало да бъдат част от този диалог, добави той.

Относно плана за промени в главния закон, който се приготвя, Петков сподели, че сега се дискутира ролята на основния прокурор. В момента се обследва от наша позиция напълно премахването на основния прокурор като служба и в този момент с конституционалистите да се види дали унищожаване или голямо орязване, уточни той. До този миг мислим, че премахването на основния прокурор като служба е най-хубавата стъпка, добави.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР