Проектът за промени на Закона за българското гражданство ще бъде

...
Проектът за промени на Закона за българското гражданство ще бъде
Коментари Харесай

Държавата променя закона за гражданството, защото разбра, че изчезват инвестиции

Проектът за промени на Закона за българското поданство ще бъде разискван на 30 януари от Съвета за развиване към Министерски съвет и ще бъде оповестен за публично разискване, оповестиха от правосъдното министерство.
Част от новите ограничения плануват да отпадне опцията за приемане на българско поданство на съображение вложения, редуциране на периодите и прецизиране на критериите за даване на българско поданство, въвеждането на условие претендентите за поданство на съображение на генезис да владеят български език и да имат работа и приход в страната. Припомняме, че сега българско поданство може да бъде получено на съображение, че непознат жител е вложил в българската стопанска система 1 млн. лв..
Според заключенията на специалистите, от 2013 година насам, от когато нормата е в действие, не е реализирана задачата за увеличение на привлечените действителни задгранични вложения и икономическо развиване. Съответно няма откриване на нови работни места и стопански напредък поради това, че сме дали българско поданство на крупни вложители .. Идеята за законовата смяна, известна и като " Златни визи ", беше на към този момент починалия Божидар Димитров и по негови сметки трябваше да вкара в българската стопанска система половин милиард евро.
За подхванатите ограничения от Министерството на правораздаването за повишение на контрола и попречване на вероятни злоупотреби в процедурите по даване на българско поданство е известен и еврокомисарят на правораздаването, отбрана на потребителите и равнопоставеността на половете Вера Йоурова.
Припомняме, че преди по-малко от половин ден стана ясно за нов отчет на Европейска комисия, касаещ тъкмо процедурите по предоставяне на българско поданство. В отчета се упоменава категорично, че поради несъвършените процедури може да има пране на пари заради предоставяне на поданство на незадоволително добре тествани лица. Документът ще излезе публично обществено на следващия ден, 23 януари, а с изключение на България в него са включени още Кипър и Малта.
В средата на предходната година се оказа, че правосъдното министерство на процедура не управлява какъв е произходът на вложенията, тъй като " в осведомителната система няма подобен модул ". А в свои материали по тематиката уеб сайтът за проверяваща публицистика " Биволъ " сложи въпроса дали не е давано българско поданство на съветски жители поради привилегии за бизнеса, за който работят. По данни към 2017 година, получени по Закона за достъп до социална информация, поданство са получили петима руснаци, двама ливанци, двама индийци и по един човек от Египет, Етиопия, Китай, Украйна, Виетнам, Пакистан и Съединените щати.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР