Проектът за правно споразумение за морско и въздушно присъединяване на

...
Проектът за правно споразумение за морско и въздушно присъединяване на
Коментари Харесай

Проектът за присъединяване на България към Шенген е внесен за разглеждане от австрийските власти

Проектът за правно съглашение за морско и въздушно присъединение на Румъния и България към Шенгенското пространство е предаден на австрийските управляващи, които проучват документа и ще го разискват. Това са съобщили държавни източници на румънската Digi24 .

Според източниците на румънската медия няма информация австрийската страна да има основни възражения против плана на правното съглашение.

В сряда (27 декември) вечерта Министерството на вътрешните работи на Румъния разгласи, че е постигнало политическо съглашение с австрийското и българското министерство за разширение на Шенгенското пространство с Румъния и България за въздушните и морските граници от март 2024 година Влизането в Шенгенското пространство ще бъде поетапно - първо с въздушните и морските граници, последвано от договаряния през годината за влизане в зоната за свободно придвижване и сухопътните граници.

" След дълги и комплицирани договаряния постигнахме кардинално единодушие с Австрия за приемане на България и Румъния в Шенген ". Това съобщи министър председателят Николай Денков преди постоянното държавно съвещание. По думите му Австрия е поела ангажимент да продължат договарянията за отваряне на сухопътните граници и договарянията ще са съчетани със основна поддръжка на Европейската комисия за отбрана на външните граници на Европейския съюз с Турция и Сърбия, с цел да се понижи притокът на незаконни мигранти.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР