Проектът за няколко милиона паунда, който се надява (най-накрая) да

...
Проектът за няколко милиона паунда, който се надява (най-накрая) да
Коментари Харесай

Проект за 1.5 млн. паунда се надява да открие чудовището от Лох Нес

Проектът за няколко милиона паунда, който се надява (най-накрая) да открие чудовището от Лох Нес, цели да върне интереса на туристите, написа The Telegraph.

На центъра Лох Нес е вдъхнат нов живот с инвестиция от 1,5 млн. паунда.  

Примамката на Неси – дружно с природата, атракциите, историческите места и културните събития – е значима част от туристическата промишленост на района, която притегля 1,6 млн. гости годишно в региона и генерира към 330 млн. паунда и поддържа стотици работни места. Само в региона 26% от хората са директно заети в областта на туризма. 

По мотив 90-ата годишнина от първата " поява " на най-известното страшилище в света, обновеният център на Лох Нес отваря порти.

Планира се ново и усъвършенствано търсене на неуловимото страшилище от Лох Нес, първият огромен лов на именитата " Неси " от 50 години насам.

Шотландският център Лох Нес кани „ начинаещи ловци на чудовища “ и доброволци да вземат участие в търсенето, планувано за 26-27 август. Ловът ще бъде най-всеобхватният след издирването през 1972 г. 

Доказателство за съществуването на Неси не е открито. С последното търсене „ нашата вяра е да вдъхновим ново потомство запалянковци “, сподели Алън Маккена от доброволческия проучвателен екип Loch Ness Exploration, съобщи Асошиейтед прес. 

Ловците на Неси ще държат под наблюдаване езерото от места на сушата. Те ще бъдат подкрепени от други участници, оборудвани с високотехнологични устройства, в това число: Дронове с инфрачервени камери за проявление на топлинни изображения на водата от въздуха; Хидрофони за записване на сигнали, в това число " звуци, сходни на Неси " под вода.

Срещу възнаграждение туристите могат също да пътуват до езерото по време на търсенето. Лох Нес е най-голямото езеро в Шотландия.  На места дълбочината му доближава 230 метра, а дължината му е 37 км. 

Общо формалният указател за наблюдения на чудовището от Лох Нес е записал 1148 пъти, когато някой оповестява, че го е забелязал. Тази година са регистрирани три, а през предходната - шест, сочи регистърът. Хората, които вършат фотоси, постоянно оповестяват за тъмна гърбица или обект, който се появява от водата, написа The Washington Post. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР