Проектът за нови мощности в АЕЦ Козлодуй се превръща в

...
Проектът за нови мощности в АЕЦ Козлодуй се превръща в
Коментари Харесай

Иван Хиновски: Проектът за 7 и 8 блок ще бъде провален от политиците

Проектът за нови мощности в АЕЦ " Козлодуй " се трансформира в политически и рискуваме да го провалим. Тази позиция изрази пред Българска национална телевизия Иван Хиновски, енергиен специалист и някогашен народен представител от " ИТН ". Какво знаят политиците по тематиката, недоумява той.

За образец даде АЕЦ " Белене ", план, който е провален поради политическа интервенция. Двете най-тежки условия за един план са период и бюджет. " Хюндай " - компанията, определена от депутатите, се оправя с тези условия, по мнението му.

Мен ме плаши, че законодателната власт се меси в нещо, което е в прерогативите на изпълнителната власт, посочи Иван Хиновски. Неговата прогноза е, че този план ще бъде провален. Той знае за контакти на политици с компании по отношение на плана. Ядрената енергетика е сериозна канава за развиване на зелената сила, по мнението на енергийния специалист.

Европа се наводни с на ниска цена газ, по думите му. Той към този момент не чака пикове в цена и безценен газ. Хиновски е сезирал институциите за Чирен поради неверни сондажи ш съществуващи опасности.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР