Проектът за мерките за енергийна ефективност в Софийска математическа гимназия

...
Проектът за мерките за енергийна ефективност в Софийска математическа гимназия
Коментари Харесай

Мерките за енергийна ефективност в СМГ - заради добрите ученици

Проектът за ограниченията за енергийна успеваемост в Софийска математическа гимназия е на финала и доникъде на декември ще завърши. Мерките ще доведат до икономисване на сред 40-60% разноски за отопление и осветяване.

Така, вместо да отидат за ток и парно, ще отидат при учителите и децата. Това е значимо за системата на образованието . Това стана ясно от думите на столичния кмет Йорданка Фандъкова по време на инспекция на осъществяването на ограниченията за енергийна успеваемост в учебното заведение.

Фандъкова съобщи, че всичко това се прави поради учениците, които са призьори в интернационалните математически надпревари. Инвестициите в постройката са основни, а инвестицията е от страна на държавното управление.

Фандъкова означи, че идната година в бюджета се залагат ограничения за 5 учебни заведения за цялостна енергийна успеваемост , както и планове за 26 детски градини също за изцяло възобновяване.

По мотив извадените павета от бул. " Дондуков ", Фандъкова съобщи, че два дни преди този случай е получавала информация от изпълнителя и надзора за още такива похищения на паветата. Тя беше безапелационна, че това е и рисково, тъй като всеки може да попадне в формираната дупка.

 Борисов видя бойкот в изровените павета на
Борисов видя бойкот в изровените павета на " Дондуков "

Каква деградивна мисъл би трябвало да имаш, се пита министър председателят

От организацията " Спаси София " изрично отхвърлят опитите да бъдат " пришити " към която и да е политическа партия . В намерено писмо до медиите те търсят право на отговор и изясняват, че са били " обект на масирана медийна офанзива, изобилстваща от напълно погрешни, манипулативни и тенденциозни изказвания ".

" Нашата организация е партийно самостоятелна и постоянно е посочвала виновните за неверните решения в София , критикувайки подозрителното единодушие сред ръководещи и съпротива в общинския съвет по тематики, предразполагащи към нарушение на публичния интерес ", се споделя в писмото на Спаси София.

То идва ден откакто по време на държавно съвещание на Министерския съвет във вторник Бойко Борисов разгласи, че паветата на столичния бул. " Ал. Дондуков " са отстранени преднамерено .

 От
От " Спаси София " твърдят, че не вадят павета и са самостоятелни

Организацията упорства Министерство на вътрешните работи да разкрие кой вади паветата от бул. " Ал. Дондуков "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР