Проектът за меморандум днес беше изпратен официално до техния зам.-председател

...
Проектът за меморандум днес беше изпратен официално до техния зам.-председател
Коментари Харесай

Кирил Петков: Съгласен съм с г-н Борисов да се прегледа внимателно меморандумът

Проектът за меморандум през днешния ден беше изпратен публично до техния зам.-председател на групата. Отделно можем да го връчим и на ръка. Аз разбрах, че той е прочел първите два реда. Всъщност по-важната част е в идната страница. Не става дума за никакъв подарък и за делкане на регулаторите, каквито изкази чух.

 

Това сподели пред публицисти в Народното събрание съпредседателят на ПГ на  " Продължаваме промяната - Демократична България "  Кирил Петков по мотив думите на предсеадтеля на ПГ на ГЕРБ - СДС Бойко Борисов от по-рано през днешния ден, че не е чел оферти от " Продължаваме промяната-Демократична България " меморандум за ръководство, тъй като не го е получил, съобщи кореспондент на Novini.bg.

 

На трета страница се споделя ясно: " Страните се отхвърлят от лъчение на претенденти с ослепителен политически профил ". Даваме опция на цивилен оферти и се поставя нарочна инспекция на интегритет. Какво се случва? Реално би трябвало да се откажем от надзор. В момента шефката на Комисия за защита на конкуренцията е майка на народен представител от ГЕРБ. Ние не желаеме това да се случва отсега нататък. Призоваваме и Борисов да има смелостта дружно да създадем по този начин, че регулаторите да са изпълнени с самостоятелни хора, с хора, които са минали инспекция за интегритет, които не са политически оцветени. Това значи да се загуби надзор, а равнопоставеността е, с цел да се подсигурява, че двете страни имат право на несъгласие, тъй че да се самоконтролираме, съобщи Петков.

 

Не можем да си приказваме за Мартин Нотариуса и Пепи Еврото, в случай че не променим Висшия правосъден съвет и Инспектората към Висшия правосъден съвет. Тук отново призоваваме господин Борисов да имат смелостта да предат контрола и тези институции да станат самостоятелни. Целият български народ, както и външните ни сътрудници чакат България да стане институционална страна, да имаме институции, които, без значение кой е мощният на деня, да пазят публичния интерес, уточни съпредседателят на ПГ на  " Продължаваме промяната - Демократична България ".

 

Съгласявам се с господин Борисов, че е добра стъпка, в случай че желае да се излъчат екипи с адвокати, да се прегледа деликатно меморандумът. Този меморандум не е ултиматум, той е транспарантна и отворена наша позиция към ГЕРБ, с цел да стигнем до съгласие. Накрая, в случай че всички се съгласим, има смисъл от последващо ръководство. Ние не желаеме да сме във властта единствено, с цел да сме във властта. Искаме да сме във властта, в случай че продължава смяната – антикорупционната смяна, правосъдната промяна. Хората би трябвало да бъдат предпазени. Хората сега имат възприятието, че без значение за кого гласоподават, получават еднакъв резултат. Това се случва, тъй като тъкмо тези регулатори, тъкмо тези служби, тъкмо тази правосъдна система не зависят от избори. Ако в този момент нямаме смелостта да ги променим, това ще бъде в ущърб на всички български жители, подчерта Кирил Петков.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР