Проектът за изграждане на ново търговско пристанище на мястото на

...
Проектът за изграждане на ново търговско пристанище на мястото на
Коментари Харесай

Пристанището на Доган ще засегне биоразнообразието в Белославското езеро

Проектът за създаване на ново комерсиално пристанище на мястото на въглищния терминал на притежаваната от Ахмед Доган Топлоелектрическа централа " Варна " има възможност да окаже доста негативно влияние върху Варненско-Белославското езеро, което е предпазена зона от " Натура 2000 ". Това оповестява " Капитал " като се базира на писмо на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Варна, до Данаил Папазов, който, откакто трансферира електроцентралата на Доган, стана изпълнителен шеф на дъщерното ѝ сдружение " Пристанище Топлоелектрическа централа Езерово ".

Документът е от края на юли и съставлява отговор на варненската екоинспекция за импортираното още през януари съобщение за капиталово предложение на Топлоелектрическа централа " Варна ", което планува построяването на ново пристанище за обслужване на зърнени и контейнерни товари.

Според оценките на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Варна, реализацията на плана за пристанището директно ще засегне освен акваторията на езерото, която е главно местообитание за птиците, само че и тръстиковите масиви по крайбрежието, където се прави гнезденето.

Повече по тематиката четете тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР