Проектът за изграждане на Национална детска болница никога не е

...
Проектът за изграждане на Национална детска болница никога не е
Коментари Харесай

Здравният министър: Работата по изграждането на детската болница никога не е спирала

Проектът за създаване на Национална детска болница в никакъв случай не е спиран и би трябвало да се спрат спекулациите по тази тематика. Това сподели след съвещанието на Министерски съвет здравният министър проф. Христо Хинков.

„ Проектът за създаване на Национална детска болница в Горна Баня в никакъв случай не е бил спиран. Всички институции, които имат отношение към това, ще създадат всичко допустимо да имат българските деца и техните родители болница съобразена с най-високите европейски стандарти “, разясни той.

Вече има утвърден обстоен организационен проект

Проф. Хинков акцентира, че построяването на тази болница е негов приоритет от първия ден на встъпването му в служба. „ Обещал съм да продължа всички положителни политики и практики, наследени от предходното управление на министерството. Това обаче не значи, че ще хвърля да осъществявам планове от сходен мащаб, без да съм направил обширно инспекция и да се срещна с осъщественото досега “, разясни той.

Здравният министър добави също по този начин, че предстой съставянето на Обществен съвет, както и стартирането на публични поръчки.

Специалистите ще посетят Италия, с цел да тестват действителните условия на работа с хеликоптера

Проектът за медицински хеликоптери също върви по проект с едно изключение. „ Както към този момент стана ясно, няма контракт за тяхното наемане още тази година, което на процедура не ни задължава да вземем тези два хеликоптера. Още повече, оказа се, че това е прекомерно скъпо за нас и няма такова съществено значение за незабавната помощ у нас, каквото ще има в края на плана, т.е. когато бъдат закупени всички хеликоптери “, разясни проф. Хинков.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР