Проектът за европейска Суперлига се провали. Само 36 часа след

...
Проектът за европейска Суперлига се провали. Само 36 часа след
Коментари Харесай

Извънредно: Проектът Суперлига приключи само за 36 часа

Проектът за европейска Суперлига се провали. Само 36 часа след оповестяването му главните играчи се отхвърлиха от него в резултат на извънредно отрицателната реакция на почитателите по света, а също по този начин на УЕФА и ФИФА.

След като представители на 12-те клуба, които оповестиха основаването на шампионата, се събраха на незабавна среща, шестте британски клуба се отхвърлиха от конкуренцията.

Манчестър Сити пръв разгласи, че се отдръпва, а след това за минути същобо сториха и останалите пет английски тима - Ливърпул, Манчестър Юнайтед, Арсенал, Челси и Тотнъм.

„ Гражданите “ написаха, че са почнали процедура по отдръпване от Суперлигата, от Ливърпул осведомиха, че присъединяване им в оферти разколнически шампионат е прекъснато, а от Манчестър Юнайтед подчертаха, че са се вслушали в мнението на почитателите си, държавното управление на Англия и другите заинтригувани страни, преди да стигнат до решението за отвод.

Президентът на Тотнъм Даниел Леви изрази страдание за безпокойството, породено на последователите, а от Арсенал публично се извиниха на своите почитатели и дефинираха като неточност първичното единодушие да станат част от Суперлигата.

Според испанското радио Cope твърдо зад концепцията за Суперлига стоят Барселона и Атлетико Мадрид, само че те нямат избор, с изключение на да се отдръпват, откакто това към този момент сториха британските клубове, а от управлението на шампионата излязоха с публично изказване.



В общата позиция се акцентира, че представителите на Висшата лига са били принудени да изоставен под външен напън, а проектът за промяна в европейския футбол и възможното основаване на нов шампионат ще бъде преосмислен:

„ Суперлигата е уверена, че настоящата обстановка в европейския футбол изисква смяна. Предлагаме нов шампионат, тъй като настоящата сега система не действа. Нашето предложение е ориентирано към това да се обезпечи развиване на спорта, като в същото време се подсигуряват запаси и непоклатимост за развиването на футболната пирамида, в това число помощ за цялата футболна общественост, която е изправена пред финансови усложнения поради пандемията. Освен това, всички по веригата следва да получат повишени заплащания от фонд " Солидарност ". Независимо от отдръпването на британските клубове, които бяха принудени да вземат това решение под външен напън, ние сме уверени, че предлагането ни изцяло подхожда на законите в Европа, което беше доказано от днешното правосъдно решение за отбрана на Суперлигата от дейностите на трети лица. Предвид събитията, ще предприемем съответните съответни стъпки за трансформиране на плана с ясната концепция да предложим на почитателите най-хубавото допустимо преживяване и в това време да осигурим по-високи доходи за цялата футболна общественост ", гласи изказването.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР