Проектът за енергийна стратегия на България до 2030 г. да

...
Проектът за енергийна стратегия на България до 2030 г. да
Коментари Харесай

АБВ: Без кардинални промени в енергетиката, България ще се превърне в дискотека

Проектът за енергийна тактика на България до 2030 година да бъде неотложно отдръпнат за преправка, упорстват от. " Внасянето на плана непосредствено в Народното събрание нарушава два закона ", посочи зам.-председателят на партията и разясни: " Не може без да бъде авансово утвърден от Министерския съвет, не може и в случай че не е минало обществено публично разискване, каквото няма ". 
Според нея в Министерството на енергетиката или не познават законите и не ги съблюдават, или показват, че за тях те не важат.
 Румен Петков разкритикува Българска социалистическа партия и разяснява Цветан Цветанов Румен Петков разкритикува Българска социалистическа партия и разяснява Цветан Цветанов
ГЕРБ и Българска социалистическа партия, не без помощта на Министерство на вътрешните работи, се коалираха на локалния избор в Стрелча; на конгреса на Българска социалистическа партия липсваха базови тематики за бъдещето на Българ...
България е обречена да остане на мрачно, в случай че продължава по същия метод, дори по-скоро от приключването на идващото десетилетие, сигнализира Ганчева, визирайки водената енергийна политика. 
" В този стратегически документ липсва наличие. Това не е тактика ", безапелационна е тя и посочи, че липсва прогноза за цената на тока за идващото десетилетие. " Или никой не знае какво ще се случи с цената на електричеството, или никой не смее да каже по какъв начин вследствие на деяние или безучастие на това държавно управление цената на тока ще продължи на пораства, както пораства сега ".
По думите на зам.-председателя на АБВ, " никой не може да подсигурява въобще ще има ли ток, тъй като няма базови мощности, има проблеми в електроснабвяването и в случай че не се създадат съществени промени, България ще бъде в идващото десетилетие една дискотека – тук ще има ток, тук няма да има..., само че цените ще бъдат високи като европейските ". 
Липсва отговор какво ще се случи в енергетиката в идващите години в главните браншове, не е упомената думата " Белене ", няма изясненост какво се случва с газов хъб „ Балкан “, въгледобива..., уточни още Ганчева, разяснявайки плана на тактиката и означи, че е оставката на енергийния министър е извънредно закъсняла.
 Експерт: Енергийната тактика по всяка възможност ще бъде пренаписана Експерт: Енергийната тактика по всяка възможност ще бъде пренаписана
„ В подтекста на проблемите, които имат „ Марица Изток 2 “ и въглищната промишленост, 50 милиона са глътка въздух за зимата...
" Най-доброто решение е е да има оставка на държавното управление, с цел да има и енергетика ", съобщи водачът на АБВ.
Според него нямат учредения изказванията, че нуклеарната енергетика е настрана от зеления пакет и че би трябвало да преразгледаме плана за " Белене ". Като мотив Петков показа информация за нуклеарните мощности в страните от Европейски Съюз: Франция сега построява 4 блока, Англия - два и възнамерява още 14, в Холандия тече полемика по какъв начин да бъдат структурирани географски нови блокове, в Унгария се построяват два, във Финландия – също два и се разисква прекъсването на водните централи, тъй като оценката на финландските институции е, че водните централи въздействат отрицателно на околната среда. Чехия е в процедура на планиране на 1200-мегаватов блок, Швейцария от петте си блока търси удължение до 60 години на четири и Полша готви стратегия за построяването на 6 блока.
" Да е ясно, че бъдещето на нуклеарната енергетика в Европа е неразделна част от зеления пакет. Да сме наясно, че който прави опити да внуши,че зелената енергетика не се вписва в зеления пакет, просто лъже ", заключи Петков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР