Проектът за електробуси, които да се движат в даден квартал

...
Проектът за електробуси, които да се движат в даден квартал
Коментари Харесай

Електробуси возят до метрото по заявка след броени седмици

Проектът за електробуси, които да се движат в даден квартал и докарват пасажери до метрото, е в своя финален стадий. От последния септември до момента се правиха полеви проби.

Обходени са всички планувани направления в „ Манастирски ливади “ – Изток и Запад, а също по този начин кв. „ Павлово “ и част от „ Красно село “. Оглеждани са и местата, подобаващи за прекъсване на буса, изясни пред Радио София Иван Николов от направление „ Транспорт “ в Столичната община.

Очаква се скоро действително да бъдат возени пасажери и да се регистрира използваемостта от жителите на този тип превоз, който ще довежда пасажери до метростанция „ Красно село “, където ще може да се прави и връзка с трамвайни линии.

Услугата е новаторска. Направени са публични разисквания по региони, посочи Николов. Било е належащо време, с цел да бъдат приспособени потребни хрумвания и оферти, направени от локалните поданици.

Последното публично разискване с показване на концепцията ще се организира до края на януари, след което ще се пристъпи към „ превоз на поискване “.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР