Проектът за дигитализирането на 100-те национални туристически обекта на Български

...
Проектът за дигитализирането на 100-те национални туристически обекта на Български
Коментари Харесай

Дигитализирането на 100-те туристически обекта с първо отличие

Проектът за дигитализирането на 100-те национални туристически обекта на Български туристически съюз и Yettel беше отличен за приноса си в развиването на интелигентния туризъм в страната. Само три месеца след старта си самодейността завоюва премията " Интелигентна туристическа дестинация " на SMARTOURISM.BG за принос в опознаването на значими за страната ни забележителности по един нов и съвременен метод.

Отличието беше връчено по време на годишната национална конференция SMARTOURISM.BG в София, която се организира под патронажа на Министерството на туризма.

Иновативният за дигитализиране на 100-те обекта дава опция на феновете на Националното придвижване " Опознай България - 100 национални туристически обекта " да получават цифрови печати от обектите, равностойни на тези, събирани на хартия. Това е допустимо в мобилното приложение на Yettel , което към този момент е отворено за всички консуматори, достъпът е изцяло безвъзмезден, а цялото наличие може да бъде открито и на британски език.

В цифровата версия на 100-те туристически обекта могат да бъдат открити профилите на всички 176 обекта , част от Движението, които дават значима и потребна информация за посетителите като локация, работно време и други В профилите на част от обектите са добавени и любопитни аудиоразкази, както и впечатляващи видеоистории. Видеата включват особено основани за плана илюстрации на едни от най-талантливите модерни български актьори, както и къс роман с любопитни обстоятелства за обекта. Първите основани видео и аудиоистории са за едни от най-популярните и посещавани обекти като Казанлъшката гробница, Музей " Старинен Несебър ", Античен спектакъл Ягодинска пещера, като се планува поетапно да бъдат добавяни нови.

Дигитализацията на Движението дава доста нови благоприятни условия и хрумвания на хората по какъв начин да прекарват повече пълноценно време на открито дружно с обичаните си хора. Една от задачите на плана е и да послужи за връзка сред поколенията, защото е насочен към младата публика, която избира смарт технологиите и цифровото пространство. Приложението ще бъде от време на време допълвано с ново наличие и функционалности.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР