Проектът за държавен бюджет за следващата година се обсъжда на

...
Проектът за държавен бюджет за следващата година се обсъжда на
Коментари Харесай

Депутатите от бюджетната комисия търсят начини да увеличат приходите

Проектът за държавен бюджет за идната година се разисква на второ четене от парламентарната бюджетна комисия, съобщи БНР.

Пред депутатите министърът на финансите Асен Василев акцентира и на плануваното за първи път остойностяване на общински планове в държавния бюджет:

" И това съгласно мен е стъпка към безусловно цялостна бистрота какви са плановете. Ние изпратихме до бюджетната комисия в края на деня в петък всички получени общински планове, които дават отговор на лимитите ".

Предлага се да бъдат увеличени бюджетните доходи от хазартна активност, разгласи ръководителят бюджетната комисия Йордан Цонев:

" Увеличаване на таксите за
хазарта като спомагателен приходоизточник за средствата, които би трябвало да се обезпечат за спомагателните оферти. Оше повече, че таксите не са пипани повече от 10 години ".

По време на съвещанието ръководителят на КНСБ Пламен Димитров предизвести, че в три бранша има подготвеност за стачки, в случай че не бъдат вдигнати парите в бюджета за следващата година:

" Не тревожа никого, единствено осведомявам. Транспортът - градският превоз, остана с 0 лв. нарастване. Следващата сериозна област е земеделието. Земеделието трета година няма никакво нарастване - в " Борба с градушките ", Изпълнителната организация по риболовство и аквакултури - 60 милиона са нужни. Последният бранш, в който ще има напрежение - опазването на здравето. Да, 1 милиард и 100 милиона повече в Касата - благодаря, отлично, в действителност добре, само че в министерството на здравето - 0 лв. за нарастване на заплатите ".

 


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР